AFC första lag till semifinal: ”Nu ska vi vinna hela skiten”

0
Foto: Erik Kruse Photography

AFC Eskilstuna är klart för semifinal. Det efter att ha slagit ut Skoftebyn på straffar, efter att även kvartsfinal två slutat 3–3.
– Vi vinner för att vi spelar för varandra, sammanfattar en glad Oliver Mäntykorpi.

LÄS MER: AFC Eskilstuna vidare efter straffdrama

3–3 efter fulltid. 0–0 efter två fem minutershalvlekar av förlängning. Sedan avgjorde AFC Eskilstuna via två räddningar från Divar Matte och mål från Ayoub Abassi och Peyman Alkoyun.

– Det känns grymt. Vi har kämpat otroligt hårt i år då vi haft många borta hela tiden. Vi åker idag ner med få spelare men löser det. Vi är en familj och spelar för varandra. Vi gör allt för att vinna, alltid. Är det något som inte stämmer det fixar vi det på något annat sätt, säger Oliver Mäntykorpi till Futsalmagasinet..

Efter en succéstart i höstas och en tids serieledning gick det under senare tid lite tyngre och man landade till slut på en femteplats i serien. Men när man sedan gjorde sig redo för slutspelet var det ändå med ett välfyllt självförtroende.

– Vi var i en liten svacka ett tag, men vi kände ingen press. Vi hade redan gjort avtryck i matcherna och det kändes som att vi blev lite mätta. Men vi hade ett gott snack och vi vet vår kvalitet så det var bara att köra på. Vi vet hur man vinner matcher och alla kämpar för varandra.

Vad säger du om matchen?

– Det kändes ändå som att vi hade kontroll. Vi rullade på få spelare i och med en del skador. Det vi var rädda för var för att bli trötta. När de satte 3–2-målet blev det lite nervöst. Sedan får vi straffen och gör mål och då kändes det som att vi har det. Det kändes som de blev mer stressade än oss och i våra huvuden fanns det bara att vinna.

Matchen gick som sagt till straffar, efter att Skoftebyn haft en gyllene möjlighet att avgöra innan dess från tio meter. Väl i straffläggningen var det inget snack om saken.

– Divar gör en otrolig räddning på första, och sedan sätter vi vår första. Divar tar även nästa, och då hade vi två straffar på oss att avgöra. Men vi dunkar dit den direkt och det är klart. Sedan var det bara vild glädje.

Blir det firande ikväll eller är det fullt fokus på semifinalen?

– Om vi inte tar det lugnt hos någon i laget och käkar tillsammans blir det bara lugn och ro. Vi har fokus på nästa match. Vi är inte mätta. Nu ska vi vinna hela skiten.