IFK Uddevalla vann även i Strängnäs – klara för semifinal

Efter en skakig inledning av säsongen har regerande mästaren IFK Uddevalla Futsal verkligen hittat rätt. Under söndagskvällen slog man Strängnäs även i den andra kvartsfinalen och är därmed klara för semifinal.

Den första halvleken var en tillknäppt historia där lagen lyckades peta in varsitt mål. Inledde gjorde skyttekungen Adnan Cirak som efter drygt åtta minuter gav hemmalaget ledningen i matchen.

Men efter en omställning några minuter innan pausvilan kunde Linus Skarin placera in kvitteringsmålet.

Tio minuter in i den andra halvleken hade man också vänt på steken när Fredrik Söderqvist skrev in sig i målprotokollet. Där tog gästerna också över den här tillställningen i Thomas Arena och kunde gå upp till hela 1–4 när Strängnäs tvingades chansa med jokerspel.

Strängnäs behövde därmed göra hela fem mål för att ta det till en förlängning. Ignatius Malki tände lite hopp med sitt 2–4-mål – men när Younes Raisi lyfte in 2–5 med dryga minuten kvar var det helt klart.

Matchens slutsiffror skrevs till slut till 3–6 – och IFK Uddevalla är nu tillsammans med AFC Eskilstuna klart för semifinal. Under måndagen avgörs det vilka de andra två lagen blir.

SFL-slutspel: Kvartsfinal 2

Strängnäs FC–IFK Uddevalla Futsal 3–6 (1–1)

Målen, SFC: Adnan Cirak, Ignatius Malki, Patrick Ayala

Målen, IFK: Younes Raisi 3, Linus Skarin, Fredrik Söderqvist, Donat Gashi