IFK Göteborg är svenska mästare

0
Montage. Infogad bild: IFK Göteborg

De fem senaste säsongerna har damernas ädlaste valör i futsal tillhört huvudstaden med Täby FK, Lindahl FF och Falcao FC som tillsammans har varit titelhållare fördelat på dessa säsonger, men idag skulle denna 08-dominans brytas när GAIS Futsal tog emot IFK Göteborg i finalen som spelades i Lundbystrandshallen.

Detta var på förhand en riktig derbyfest men som på grund av det omtalade coronaviruset tvingades spelas inför tomma läktare, något som även har drabbats SFL-slutspelet.

De funktionärer, förbundsfolk och journalister som var i hallen fick uppleva en mållös första halvlek där det rådde ställningskrig mellan de två lagen, efter en svag inledning där de hade svårt att sätta spelet med ett högt pressande IFK Göteborg mot ett GAIS som hade svårt att spela sig ur situationerna.

Lagen höjde sig sedan och de hade sina chanser och de försökte ta fram sina nycklar för att ta sig genom sina motstånd med diverse utkast, omställningar och spelkombinationer fast utan utdelning.

LÄS ÄVEN: Nykomlingen första lag till SM-semifinalen

I andra halvlek fortsätter ställningskriget och IFK Göteborg var nära att ta ledningen efter ett utkast från eget mål som resulterade i en hands som domaren valde att blåsa för. Även andra halvlek skulle bli en mållös historia och finalen gick till förlängning.

Två minuter in i den första förlängningshalvleken kom äntligen inledningsmålet där IFK Göteborg och Frida Lundblad fick jubla högst, efter en variant som letade in sig i mål. GAIS var dock nära med en snabb replik där bollen slank utanför stolpen, men IFK Göteborg höll resultatet till förlängningspausen.

GAIS som låg under satsade i slutet av andra förlängningshalvleken på jokerspel, något som inte slår ut väl, utan Arvidsson i IFK Göteborg kan slå in 2-0 i tom bur till sitt lags stora glädje. GAIS lyckas inte komma ikapp efter detta utan IFK Göteborg håller ut och kan direkt efter slutsignalen andas ut som nya svenska mästare för damer.

Matchfakta

RFL-slutspel: Final

GAIS Futsal-IFK Göteborg Futsal 0-2 (0-0) efter förlängning

Målen, IFK: Frida Lundblad, Amalia Arvidsson