Hammarby till semifinal efter klar seger mot ÖFC

Örebro FC fick till ett starkt resultat hemma i Gamla Idrottshuset. Men i måndagens retur i Eriksdalshallen var det inget snack om saken. Storfavoriten vann med klara 5–0 och nu väntar semifinal.

Efter 3–3 i för en dryg vecka sedan var mötet mellan Bajen och ÖFC helt öppet inför måndagens avgörande.

Öppet var det också under den första halvleken, men det var trots allt hemmalaget som drog det längsta strået och kunde gå till halvtidsvila med en 1–0-ledning. Målskytt: Mosaddiq Zekria.

Men i den andra halvleken var det inget snack om saken. Bajen drog ifrån rejält och visade verkligen vilket lag som slutade etta i SFL-tabellen. Under de inledande två minuterna kom två raka mål och där och då punkterades det här mötet.

Mot slutet fick man ytterligare två bollar i nätmaskerna och fastställde slutresultatet 5–0.

SFL-slutspel: Kvartsfinal 2

Hammarby IF FF–Örebro FC 5–0 (1–0)

Målen, Hammarby: Mosaddiq Zekria, Liridon Makolli, Fredrik Notice, Sebastian Holmquist, Josef Rakez