Viktor Jansson stängde igen mot Borås – nu väntar semifinal

0
Viktor Jansson.

IFK Göteborg Futsal är klart för semifinal efter att under måndagskvällen besegrat Borås AIK i en match som togs hela vägen till förlängning. Stor hjälte blev hemmamålvakten Viktor Jansson som hade en svettig kväll.
– Det var som alltid när man möter Borås mycket att göra, konstaterar han.

IFK Göteborg Futsal har siktet inställt på guld. Nu är man ett steg närmre.

LÄS MER: Blåvitt vidare efter förlängningsdrama

– Det var skönt att vinna och gå vidare. Det blir ju lite speciellt när det är vi som valde motståndare. Indirekt sätter man sig själv i ett litet pressat läge, så därför väldigt skönt att vi löste det, säger Blåvitts målvakt Viktor Jansson till Futsalmagasinet.

Matchen spelades alltså inför tomma läktare med anledning av Corona-viruset. Något som även de fortsatta slutspelsmatcherna kommer att göra.

– Det är klart att det är tråkigt för allt runtomkring. Ekonomiskt för klubbarna, upplevelse- och PR-mässigt. Men man tänker inte på det så mycket när man spelar. Lite grann under inmarschen men sedan är det fullt fokus.

Vad säger du om er insats mot Borås?

– Den var inte jättebra var den inte. Vi var helt okej, men det var en kombination av både slutspelsnerver och lite oskicklighet tror. Vi straffade inte Borås på det sätt som vi kan och borde göra. Det var mycket hawaii och det vinner dem på, och vi lät dem föra kontringarna alldeles för mycket och där är de vassa.

Men din egen insats var desto bättre?

– Det var en bra match, absolut. Det var som alltid när man möter Borås mycket att göra. Borås är bra och de skapar mycket. Oavsett om man leder med några bollar är det aldrig riktigt klart för man vet att de kommer hinna vaska fram ett antal heta chanser, säger Jansson.

Men seger blev det (6–4 efter förlängning) och härnäst väntar AFC Eskilstuna i semifinal. Det stod under tisdagsmorgonen klart efter att Hammarby valt IFK Uddevalla som motståndare.

– AFC är likt Borås ett spelskickligt lag med många duktiga individuella spelare. De viker sig inte för något, de har en jäkla inställning och pannben. För att slå dem behöver vi vara påkopplade redan från start och sedan i alla 80 minuter, avslutar han.

Odds: AFC–IFK Gbg
1: 2.05 X: 5.60 2: 2.15
Spela på matchen här!
*Annons i samarbete med Coolbet*

LÄS MER: Så spelas semifinalerna