Blåvitt körde över AFC – tre röda kort i hemmalaget

0
Foto: David Gerd

Det var en minst sagt händelserik match i Stiga Sports Arena under söndagseftermiddagen när AFC Eskilstuna tog emot IFK Göteborg Futsal. Gästerna vann i överlägsen stil – och hemmalaget AFC fick syna det röda kortet tre gånger om.

Det var stor skillnad mellan de här två semifinallagen under den första halvleken. Det visade också resultatet på tavlan när signalen för halvtidspaus ljöd. Gästande IFK Göteborg ledde då mötet med hela 6–1 och det var ett hemmalag som inte alls var med i matchen.

Om den första halvleken var händelserik skulle inte den andra bli sämre. AFC Eskilstuna vaknade till något – men Göteborg svarade upp gång på gång. AFC skulle dessutom drabbas av tunga manfall på slutet. Peyman Alkoyun visades ut efter två gula, sedan agerade Oliver Mäntykorpi målvakt och fick även han syna det röda kortet. I slutet visades också lagets målvakt Divar Matte ut efter två gula kort.

En tung match för AFC – men desto roligare för IFK Göteborg som därmed tar med sig en femmålsledning till returmatchen i Göteborg.

Matchfakta

SFL-slutspel: Semifinal 1

AFC Eskilstuna–IFK Göteborg Futsal 4–9 (1–6)

Målen, AFC: Rami Oraha 2, Ayoub Abassi, Robin Zolfagary

Målen, IFK: Nima Kadivar 3, Flamur Tahiri 2, Ludwig Torkelsson, Fehim Smajlovic, Bryan Johansson, Anton Lundqvist