Hammarby samlades efter matchen: ”Accepterar inte förluster”

Hammarby är i underläge i semifinalmötet efter att IFK Uddevalla lyckades vinna den första semifinalen med 4–3. Efter förlusten samlades laget på planen i Uddevalla och diskuterade både ett och annat.
– Jag är besviken på laginsatsen, konstaterar Sebastian Holmquist.

Hammarby har gått starkt genom hela säsongen och lyckades knipa förstaplatsen i SFL. Därmed är de också stora favoriter nu i slutspelet som nu är framme i halvtid i semifinalerna. I kvartsfinalen lyckades man städa av Örebro FC efter en stark hemmaretur – och även den här gången krävs det seger på hemmaplan för att avancera. Det efter att IFK Uddevalla vunnit det första mötet i söndags med 4–3.

– Jag kollade på matchen på bussen hem och jag är besviken på laginsatsen. Jag tycker att vi ger bort matchen till Uddevalla. Vi ger bort tre av deras fyra mål. Sedan det fjärde är varianten där Donat (Gashi) smäller in den. Han gör det jättebra, men den har vi kollat på vår videoanalys och borde vet att den ska komma. Tyvärr är inte hela laget påkopplat i den här matchen, sammanfattar Bajens Sebastian Holmquist.

Lagen gick till halvtidsvila med resultatet 3–0. I den andra vaknade gästerna till liv och kunde även de få skriva in sig i målprotokollet.

– Sedan så spelar vi upp oss i andra. Det som är positivt är att vi vinner andra halvleken med 3-1 och när vi kommer till Eriksdalshallen har vi den känslan med oss och då ska vi vinna båda halvlekarna.

Sebastian Holmquist var den som satte dit det mål som kan komma att bli avgörande för Hammarbys del. Med 29 sekunder kvar att spela sköt han in reduceringen till 4–3.

– Ett väldigt viktigt mål. Det gör att Uddevalla leder med 1-0 i Stockholm. Hade det varit 2–0 är det helt klart svårare. De kommer nog backa hem och försöka försvara sin ledning lite, och man vet ju själv att det är lättare när man ”har råd” att släppa ett och fortfarande leda. Men så är det inte nu, och det var viktigt att vi fick sista ordet.

Vad tror du om returen?

– Vi rycker upp oss och vinner den matchen, säger Holmquist.

Efter matchen i Uddevalla samlades spelarna på planen och verkade få ur sig både frustration och irritation. Men Holmquist lugnar.

– Det var lite gemensamt snack. Vi sa i halvtid att vi skulle gå ut och vinna andra halvlek och det gjorde vi. Men också att vi har förlorat två gånger tidigare i år och accepterar aldrig förluster. Man kan kalla det bra bortaresultat, men vi ser det inte så. Det här var en förlust och det ska inte hända igen. Vi är besvikna, men det ska inte hända igen.

Hur mycket kommer det påverka att spela inför tomma läktare?

– Vi är fortfarande väldigt starka hemma. Vi brukar få bra momentum där och det ska vi utnyttja. Vi ska till final. Det är det jag och vi jobbat för sedan förra säsongen tog slut.

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img