Slutspelet i SFL skjuts upp

0
Foto: Ted Malm

Det blir inga semifinalreturer till helgen. Svenska Fotbollförbundet meddelade under onsdagen att slutspelet skjuts upp tills vidare.

Svenska Fotbollförbundet publicerade under onsdagen en krisplan för den nationella fotbollen, där alltså futsalen är inkluderad. Så här skriver de angående att Svenska Futsalligans återstående slutspel skjuts upp:

”Matchspel i samtliga övriga förbundstävlingar skjuts upp tills vidare, vilket inkluderar distriktsungdomsturneringarna, ligacupen (där B-slutspel ställs in) och slutspelet i Svenska Futsalligan (SFL). SvFF återkommer, efter samråd med SEF, EFD och berörda föreningar, senast den 15 april med besked om hur dessa tävlingar ska hanteras.
Så länge som slutspelet i SFL inte är slutfört är inte heller någon officiell SM-segrare korad.”

Svenska Futsalligan på ligans officiella hemsida:

”Folkhälsan har varit i fokus och hänsyn har tagits till ansvariga myndigheters rekommendationer, inte minst direktiven kring resor inom landet. Man har också, efter att ha vägt samman de synpunkter som inkommit från bl.a. SvFF:s distriktsförbund och intresseorganisationerna, strävat efter tydlighet och enhetlighet i de åtgärder som nu ska verkställas och kommuniceras.

Det är viktigt att hålla igång de organiserade idrottsaktiviteterna och föreningslivet. SvFF delar Folkhälsomyndighetens syn och uppmuntrar lokalt idrottande som inte inbegriper resor, men att till varje pris genomföra en traditionell tävlingsverksamhet för seniorer som också innebär resor inom landet är inte lika viktigt.

Hälsa kommer alltid före tävling.”