Månadens spelare: Younes Raisi

0
Younes Raisi är månadens spelare i SFL för mars. Foto: David Gerd

Månades spelare på Futsalmagasinet är i samarbete med Sparta Shin Guard.

Det har nu blivit dags att för sista gången den här säsongen tillsammans med Sparta Shin Guard utse vilken spelare som tar hem utmärkelsen ”Månadens spelare” i SFL. Utmärkelsen för mars månad går till IFK Uddevalla Futsals Younes Raisi.

IFK Uddevalla Futsal har överraskat stort mot slutet av säsongen och i detta nu leder man semifinalen, som nått halvvägs, mot Hammarby.

En stor del i succén på slutet har Younes Raisi. Därför föll också valet på den målfarliga spelaren när det nu var dags att utse månadens spelare för mars månad.

Stort grattis! Hur känns detta?

– Tack så mycket. Det känns väldigt roligt, säger Younes Raisi när Futsalmagasinet når honom med beskedet.

Vad säger du om din och IFK Uddevallas säsong?

– Vi är ett stabilt och komplett lag. Vi har två starka försvarsspelare och är bra offensivt. Vi kompletterar varandra väldigt bra. Jag har väl spelat ganska bra, framför allt varit effektiv framåt. Satt mina chanser.

Och framför allt mot slutet, eller?

– Ja, det skulle jag säga. Vi har vuxit in i det och kommit in i det och blivit mer samspelta. Då har det också lossnat för mig. Vi har fått en klarare spelidé.

Säsongen började annars på ett minst sagt turbulent vis med både spelare och tränare som försvann. Men därefter har man vuxit tillsammans väl, menar Raisi.

– Anledningen till att vi nu står i semifinal är för att vi alltid visar vilja. Vi ger inte upp och så har vi bra sammanhållning i laget. Vi tror på det hela vägen, säger Raisi som anslöt inför säsongen och trivs som fisken i vattnet:

– Jag trivs väldigt bra, det är ett skönt gäng. Fredrik som spelande tränare är grym och bra att prata med.

Coolbet – störst på svensk sport
Spela här!
*Annons i samarbete med Coolbet*

Nu väntar en tids uppehåll innan det eventuellt är dags för returen i semifinalen mot Hammarby i början av juni. Då ska man stå redo.

– Jag och vi tror stenhårt på oss själva. Vi visade senast i semifinalen mot Hammarby att vi har här att göra och har kvalitéer för att gå hela vägen.

Younes Raisi belönas med TapeDesign-strumpor från Sparta Shin Guard!

LÄS MER: Alla spelare som prisats under säsongens gång