Årets spelare i RFL: Madeleine Stegius

0
Foto: Nobbes Djurgårdsbilder

RFL är sedan en tid tillbaka avgjord och det var IFK Göteborg Futsal som säkrade SM-guldet efter finalsegern mot Gais Futsal i Lundbystrandshallen. Nu har Futsalmagasinet, tillsammans med Sparta Shin Guard, utsett vilken spelare som är ”årets spelare”.

Månades spelare på Futsalmagasinet är i samarbete med Sparta Shin Guard.

Vi har under säsongens gång tagit ut månadens spelare i Svenska Futsalligan (SFL) tillsammans med Sparta Shin Guard. Alla vinnare hittar du här!

Nu har vi ett pris kvar att dela ut för den här säsongen – och det är inget mindre än priset som årets spelare i Regionala Futsalligan (RFL).

Vinnaren, och den spelare som Futsalmagasinet tillsammans med Sparta Shin Guard ansett varit den främsta spelaren under den gångna säsongen, är Djurgårdens Madeleine Stegius.

Stort grattis, hur känns det här?

– Wow, riktigt kul! Lite chockad, faktiskt.

Vad säger du om säsongen för din del?

– Min första riktiga säsong, i och med att jag kom in sent i fjol. Det har känts bra och jag hittar in i det mer och mer. Sjukt kul sport som passar mig väldigt bra. Vi har fått till det bra med Djurgården också, säger Stegius.

Är ni nöjda med er säsong i laget?

– Nej, det kan jag inte säga. Hade vi vunnit SM-guld hade jag varit nöjd. Jag tycker att vi är det bästa laget men gör våra två sämsta matcher i semin, och då håller det inte. För tunn trupp med nyckelspelare skadade. På tavlan är vi inte långt ifrån, men rent prestationsmässigt är det ett bottennapp.

Säsongen, som alltså blev hennes första riktigt ordentliga, var på många sätt trots ett uteblivet SM-guld i positiv anda. 28 mål tio matcher i grundserien gav en andraplats i skytteligan och det har dessutom blivit spel i landslaget för 25-åringen.

– Jag var ganska bestämd på att om jag skulle köra skulle jag satsa helhjärtat på det här. Vi fick ihop ett bra gäng med spelare som ville vara där och spela.

I laget fanns sedan tidigare ett gäng med erfarenhet av att vinna SM-guld. Bland andra tränaren Benjamin Namini.

– Det är klart att han kommer in med en vinnarmentalitet som verkligen behövs – och självklart mycket erfarenhet. Det är samma med Pernilla i mål som har varit med länge.

Nu ser hon fram emot kommande säsong, när den nu kan tänkas starta.

– Ja, nu är jag fast. Nu ska det satsas på riktigt. Nu vet jag vad jag som krävs och kommer ge allt. Så sjukt tråkigt med coronan som dock gör det hela väldigt ovisst.

Vad är målet med nästa säsong?

– SM-guld såklart och sedan vill jag vara med och etablera mig i landslaget. Än så länge har jag varit med för att se och lära. Nu är det dags att börja visa vad jag kan, göra det jag gjort i Djurgården. Mitt mål är att vara en av toppspelarna i världen, och då gäller det att jobba hårt och så får vi se hur långt det tar mig.