Meriterad tränare klar för Lidköping United

0

FC Lidköping United som just nu förbereder sig för en ny säsong i division 1 har den senaste tiden varit aktiva med flera förlängningar och nyförvärv, men den stora rubriken skapar man på tränarsidan där man har har rekryterat ett meriterat namn.

Tränaren det handlar om är Andrés Moncada som de senaste åren har haft stor inverkan på IFK Uddevallas framgångar där han agerade målvaktstränare, och i början av den senaste säsongen var han dessutom huvudtränare. Förutom de regerande svenska mästarna så har han tillhört Jokkmokks SK och Torslanda IK. Han har även varit involverad i Skoftebyns IF efter Uddevalla-sejouren.

– Valet var enkelt på grund utav att jag har varit en trogen supporter till klubben sedan tidigare. Samtidigt som jag befinner mig i det stadiet i livet jag gör just nu, vill jag kunna fortsätta att leverera i mitt fotbollsuppdrag samt hålla på med futsal och ändå ha ett normalt privatliv och då var inte SFL aktuellt. Och då var det bara en klubb i division 1 som var av intresse för mig, säger Moncada bland annat till Lidköpings hemsida.

Andrés Moncada ersätter alltså Jakob Matanovic som huvudtränare. Moncada kommer att assisteras av Stefan Berg som även han är nytillträdd.

MISSA INTE: Så spelas division 1 nästa säsong

Foto: FC Lidköping United