Första pusselbitarna på plats i Djurgården

0

Det blev en dyster säsong för Djurgårdens IF. Efter tre raka säsonger i högstaligan, där en semifinalplats under debutsäsongen är toppnoteringen, så blev det degradering ner till division 1.

Trots nederlaget så ser Djurgården fram emot den kommande säsongen som man ser som en omstart. Denna omstart inleder man med att presentera en ny sportchef som ersätter Afnan Khabiri som tidigare hade den rollen.

Ersättaren till Khabiri blir Viktor Lindsö som närmast kommer från Vollmars FF som spelar i futsalens division 2. Lindsö tillhör även föreningens division 5-fotbollslag som han tränar.

David Bergqvist i Djurgården är belåten med rekryteringen:

– Rekryteringen av Viktor innebär en nystart och ny energi som är mycket välbehövlig. Viktor har ett brett kontaktnätverk med både spelare och företag för att nystarta verksamheten och driva det framåt, säger han till klubbens hemsida.

Profilen går in i ledarstaben

Djurgården skriver också på sin hemsida att Viktor Lindsö kommer att plocka med sig spelare och ledare från sin gamla klubb, något som kommer att presenteras med tiden. En som den nytillträdde sportchefen redan har plockat med från Vollmars FF är Jan Tauer som går in i ledarstaben som assisterande tränare, men också som spelare.

Jan Tauer känner den uppmärksammade läsaren igen från fotbollsallsvenskan där han gjorde flera säsonger med Djurgårdens IF.

– Jan kommer att bidra med ett professionellt synsätt på verksamheten och har ett brett kontaktnät för nyrekrytering av spelare. Under den gånga säsongen var han en tongivande futsalspelare i Wollmars division 2-lag. Bilden över organisationen blir för varje dag tydligare och det ser väldigt intressant ut för kommande säsong. där Jans intåg är en fantastisk pusselbit till organisationen, är David Bergqvists kommentar av Tauer.