Hammarby har lärt sig sin läxa – så ska man vända på semifinalen

0
Foto: Hammarby Futsal

På söndag är det dags för semifinalerna att få sina avgöranden. I den ena semifinalen tar Hammarby emot IFK Uddevalla Futsal – där seger krävs för att kunna ta sig till final.
– Det blir en öppen match, menar Hammarbys Liridon Makolli.

IFK Uddevalla Futsal fick en drömstart i den första semifinalen hemma i Agnebergshallen. Dubbla mål från Younes Raisi och därefter ett drömmål från Donat Gashi satte hemmalaget i en tidig 3–0-ledning.

Gästerna från huvudstaden skulle dock vakna till liv i den andra halvleken, och matchen slutade till slut 4–3. Därmed krävs en grönvit seger på söndag för att minst ta matchen till förlängning.

– Vi gör en dålig första halvlek. Vi vet egentligen hur de ska spela, men de straffar oss rejält. Men vi gör sedan ändå en bra andra halvlek, summerar Hammarbys poängspelare Liridon Makolli.

Nu väntar alltså returmatchen, över två och en halv månad efter att det första mötet spelades.

– Vad ska man säga? Det känns superkul att det drar igång igen även om det bara är för en match eller två. Vi har gnuggat på bra och känner oss redo. Vi har varit igång länge, dock inga träningsmatcher förutom lite internt mot varandra. Så självklart svårt att säga riktigt var man står.

Därmed har säsongen 2019/2020 pågått i drygt ett år för Hammarbys del, som var bland de första att komma igång med träningen inför säsongen.

– Man behöver självklart egentligen ett break men samtidigt har vi en grupp som vill köra och prioriterar futsalen. Då blir det väldigt inspirerande och roligt, säger Makolli.

Vad tror du om söndagens möte?

– Det blir en öppen match. Det är ett bra lag, säger Makolli som ser hemmaplanen som en fördel, ändock om det är utan publik:

– Det är klart att det med publik varit ännu bättre, men jag tror inte att det ska inte vara en nackdel i alla fall. Det fick vi se mot Örebro. Vi är vana med Eriksdalshallen, och jag tror underlaget gynnar oss. Det är inte många som gillar det.

Hur ska ni besegra IFK Uddevalla?

– Det får vi se på söndag. Vi har tränat på lite nya spelsätt och så som vi tror och hoppas kan falla väl ut, avslutar han.