Straffar fick avgöra – Makolli sköt Hammarby till final

0

IFK Uddevalla Futsal var i knapp ledning inför söndagens avgörande semifinalmöte med Hammarby. 4–3 slutade matchen i Uddevalla – och 4–3 slutade även det här mötet och därmed togs det hela till förlängning och sedan straffar. Där drog Hammarby det längsta strået.

Gästande IFK Uddevalla kom till spel med en tunn trupp och därmed fick förstafyran matchas oerhört hårt. Trots det kunde man hålla ett 0–0-resultat i den första halvleken och under inledningen av den andra halvleken göra både 1–0 och 2–0 via Fredrik Söderqvist och Nadim Raisi.

Mål som också fick hemmalaget att vakna till liv – till slut. När matchklockan just passerat 30 kom den så viktiga reduceringen via Liridon Makolli. Samma Makolli skulle sedan under de kommande minuterna både kvittera och se till att vända på det här mötet.

3–2, som betydde förlänging, på tavlan och matchen gick in i sin sista minut. Då lyckades Younes Raisi kvittera till 3–3 och såg ut att ha säkrat en finalplats.

Men, matchens stora spelare, Liridon Makollim var inte riktigt klar och kunde se till att Hammarby åter var i ledning. 4–3 slutade matchen och därmed väntade förläning.

2 x 5 minuter passerade – men utan nya mål. Straffar skulle få avgöra det här mötet. Efter två straffar var hade Hammarby satt två och IFK en. Liridon Makolli klev fram på den sista – och tryckte den i nät. Fyra mål i matchen, och sedan det avgörande straffmålet. Liridon Makolli sköt Hammarby till final.

Matchfakta

SFL-slutspel: Semifinal 2

Hammarby IF FF–IFK Uddevalla Futsal 4–3 (0–0) 7–4 efter straffar

Målen, Hammarby: Liridon Makolli 4

Målen, IFK: Fredrik Söderqvist, Nadim Raisi, Younes Raisi