Tunga avbräcket inför finalen – nyckelspelaren skadad: ”Knakade till”

0
Foto: David Gerd

På söndag ska Svenska Futsalligan avgöras när Hammarby välkomnar IFK Göteborg till Eriksdalshallen. Men laget från västkusten kommer dock tvingas komma till spel utan sin landslagsstjärna Nima Kadivar, som skadade sig illa under semifinalen mot AFC.

Det var utan tvekan en överkörning som IFK Göteborg Futsal stod för i söndagens avgörande semifinal mot AFC Eskilstuna. 18–2 i Lundbystrandshallen och därmed 27–6 över två matcher – och en säkrad plats i finalen som spelas nu på söndag.

Men väl där kommer man att behöva klara sig utan Nima Kadivar, 25. Den rutinerade spelaren grinade illa i samband med att han satte dit 7–1-målet – och för GP berättar han om situationen.

– De flesta som var där trodde att jag krockade med stolpen men det gjorde jag inte. Jag väggade och fick bollen i luften och la in den i mål och när jag satte ner foten, det var ingen vridning eller så, kände jag att det knakade till i knät. Då visste jag direkt.

Kadivar lämnade planen på bår, och under tisdagen fick han svar på undersökningen av knät. Det var som han hade befarat.

– Det är främre korsband och inre menisk. Först blir det operation och sen blir väl åtta månader rehab, minst, säger han strax efter att han fått sin skadedom, säger han till GP och lämnar ett löfte om att kriga sig tillbaka till planen igen.