Annorlunda uppladdning inför finalen för Blåvitt: ”Är lite ovisst”

0
Foto: David Gerd

Nu ska det avgöras. Under söndagen kommer vi få reda på om det blir IFK Göteborg eller Hammarby som tar hem SM-guldet säsongen 2019/2020. Blåvitts huvudtränare Nicklas Asp ser fram emot drabbningen.
– Små marginaler kommer avgöra i slutändan, säger han.

IFK Göteborg kommer till söndagens final med en något annorlunda uppladdning. Matchuppehållet på nästan tre månader är naturligtvis inte optimalt men likväl detsamma för Hammarby, men semifinalsegern mot AFC förra veckan var stor. För stor. Segersiffrorna skrevs till hela 18–2 och det blev inte för en sekund lite nerv i matchen.

– Det var inte helt oväntat att det skulle bli så. Vi misstänkte väl det, i och med femmålsledningen och deras fyra avstängningar. Vi kände att det fanns en stor risk att det skulle rinna iväg, säger IFK:s huvudtränare Nicklas Asp till Futsalmagasinet.

– Vi pratade om det och sa att det vi gör här tar vi med oss in i en final. Så vi sa att oavsett om det rinner iväg så ska vi hålla vår prestation uppe. Vi agerade efter matchbilden och gjorde det vi skulle.

Kan det vara en nackdel att ha haft det så enkelt i matchen inför finalen?

– Det kan vara det. Svårt att veta. Det är en såpass annorlunda situation. Inte spelat på tre månader och sedan in i en semifinal som kanske var klar på förhand. Och nu direkt in i en final som är säsongens svåraste match. Men det känns som att vi är väl förberedda och redo för det här.

Trots det långa uppehållet har IFK Göteborg kunnat köra på bra ändå. Framför allt har man inte, som flera klubbar drabbats av mot slutet av säsonger, tappat spelare för fotboll eller liknande.

– Vi har haft full trupp på träning hela vägen. Vi tog ett kort uppehåll när man inte visste vad som skulle hända, sedan körde vi på igen.

Formen mot slutet av säsongen och i slutspelet talade sitt tydliga språk kring var Blåvitt stod. Men sedan kom uppehållet – och nu är frågan om man kan komma upp i de nivåerna igen.

– Det är lite ovisst. Hade vi spelat final enligt det schemat som var tänkt hade jag varit väldigt säker på oss. Jag tror fortfarande att vi är i bra form. Alla är i god fysisk form och det är bra stämning i laget, säger Asp.

Hur ska ni besegra Hammarby?

– Hammarby är ett bra lag och de är extremt starka defensivt. Vi har lite tankar på hur vi ska göra. Jag tror att matchen blir tajt och det lag som gör minst antal misstag vinner. Det kommer vara små marginaler som avgör i slutändan.

Hammarby IF FF–IFK Göteborg Futsal startar 14.00.