Hammarby bäst i Sverige – efter tidig ledning

0
Hammarby spelar ett något annorlunda Champions League i höst
Foto: Hammarby Futsal

Nu är det klart. Hammarby IF är svenska mästare. Det stod klart efter 2–1 (2–0) i söndagens final mot IFK Göteborg Futsal.

Redan från start märktes det att spelarna i de båda lagen var oerhört sugna på att ta hem det här SM-guldet efter en rekordlång säsong. I publikens frånvaro eldade istället medspelarna på bänken igång stämningen och på planen var det hög press och tuffa dueller från båda håll.

Hammarby skulle lyckas få till ett tidigt ledningsmål, och det kom något oväntat. Fredrik Notice knäade ned en långboll och där mötte Mosaddiq Zekria perfekt med ett skott. Skottet var tungt och välriktat – men långt ifrån otagbart. Men bollen letade sig in och stort jubel utbröt vid hemmabänken.

En tung start för Blåvitt, som också skulle bli tyngre. Efter åtta spelade minuter gick Michel Basberber direkt på skott från frispark en bra bit från målet. Viktor Jansson i gästernas kasse var något skymd i skottögonblicket och även den här bollen letade sig retfullt in.

Viktor Jansson kunde dock revanschera sig lite senare i halvleken när Hammarby tilldömdes en tiometersstraff, och det gav energi till göteborgarna som började skapa allt farligare lägen.

Det absolut bästa läget kom när Blåvitt körde jokerspel, och Simon Chekroun hittade in till en helt friställd Petrit Zhubi framför mål. Reduceringen såg ut att vara självklar när Zhubi dessutom fick träff på bollen. Men då stod hemmamålvakten Tolga Ayranci för vad som kan tänkas vara en av säsongens svettigaste räddningar.

I den andra halvleken kämpade Blåvitt väl i jakten på en reducering, men det ville sig inte riktigt för gästerna.

Men till slut, efter hårt slit, kom utdelningen. Ett fint förarbete från Emilio Rossi som senare gick på skott gjorde att Pascal Olsson kunde dundra in returen till 2–1.

Närmre än så kom man dock inte. Hammarby lyckades hålla ut och är svenska mästare 2019/2020!

Matchfakta

SFL: Final

Hammarby IF FF–IFK Göteborg Futsal 2–1 (2–0)

Målen, Hammarby: Mosaddiq Zekria, Michel Basberber

Målet, IFK: Pascal Olsson