Fredrik Augustin lämnar Torslanda

0
Foto: David Gerd

Det blev en dyster säsong för Torslanda IK. Trots att man aldrig riktigt var nedflyttningshotade så blev det en tiondeplacering i SFL, vilket var en placering sämre mot säsongen innan då man slutade nia i ligan. Det står nu också klart att den säsongen var huvudtränaren Fredrik Augustins sista i klubben.

Nu när den hisingenbaserade klubben förbereder sig för en ny säsong så får man göra det utan Fredrik Augustin som lämnar uppdraget som tränare. Detta bekräftades av Torslanda IK som släppte nyheten redan i slutet av maj månad.

– Det är tråkigt att Fredrik inte vill förlänga sitt kontrakt med oss. Han har lagt ner oerhört mycket tid genom åren för att få det att fungera, så jag har full förståelse för hans beslut, sa klubbchefen Patrik Falk till Torslandas hemsida.

Fredrik Augustin är en veteran inom sporten då han var med och startade upp Avenyn United FC år 2010 där han både har varit spelare och tränare samt ansvarig för ungdomslag. Sex år senare togs beslutet att man skulle bli en del av Torslanda IK efter årsmöte hos respektive förening. Nu, cirka tio år efter bildandet av Avenyn, så väljer Augustin att gå vidare.

– Fredrik besitter en hög futsalkompetens och är bra på att hålla ihop en grupp, som strävar åt samma håll och spelar för varandra. Han har gjort ett stort avtryck i föreningen och det kommer bli tomt utan honom. Jag hoppas att han någon dag vill komma tillbaka till Torslanda IK i någon form. Fredrik är en underbar person, både på och utanför planen, sa Falk i intervjun.