AFC Eskilstuna vill förstärka: ”Kan inte leva på stommen ett år till”

0
AFC Eskilstuna
Foto: Fotograf Erik Kruse

Nykomlingen AFC Eskilstuna överraskade och tog sig till semifinal, men väl där tog det tvärstopp. Kommande säsong vill man prestera än bättre – men då krävs förstärkningar.

– Jag har träffat några namn och är mer eller mindre överens om det mesta. Det är etablerade spelare. Vi kom till semifinal som nykomling. För att ta steget hela vägen måste vi förstärka ytterligare på några positioner. Libero och pivot är vi ute efter. Vi kan inte leva på den stommen ett år till, säger Jiad Hassi, sportchef i AFC Eskilstuna, till Futsalmagasinet.

Det är dock en relativt tydlig kravbild Hassi har för att man ska passa in i laget. Allt handlar nämligen inte om kvalité och exempelvis näsa för mål.

– Vi kollar specifikt vad vi är ute efter. Inte bara någon som spelat SFL, utan det är speciella spelartyper. Spelare som kommer passa in i laget. Jag kan inte bara ta in någon som gjort en massa mål, men kanske inte passar in i det här laget. Så sätt är det är inte lätt att värva heller, i och med att vi är ute efter en sådan tydlig spelartyp.

Han fortsätter:

– Vi har några på väg in, och får vi in dessa kan jag absolut säga att det är stor chans att vi tar hem guldet kommande säsong.

Jakten pågår även för fullt efter en ny tränare. I fjol ledde skadade spelaren Osam Abassi laget.

– Tanken är att han ska komma tillbaka för att spela. Och för att kunna ta nästa steg och hämta in spelare så behöver vi ha en riktig tränare, om man säger så. I mina ögon är Osam en helt fantastisk tränare, men det är väl för få som vet om det, om man uttrycker sig så. Men det är bara att titta på vad han gjort. Tagit ett gäng okända spelare till semifinal. 90 procent är tack vare honom och all den tid han lagt ned.

Slutet på fjolåret blev minst sagt dystert för AFC. Förlust med fem mål i den inledande semifinalen mot IFK Göteborg, och när returen till slut spelades efter ett långt Corona-avbrott satt man minst sagt i skiten, för att tala klarspråk. Flertalet spelare avstängda och utöver det spelare vars kontrakt hade gått ut – och där kontrakten med fotbollsklubbarna istället börjat gälla. Då körde Göteborg över AFC. Det är något som gett Hassi lärdomar kring hur avtalen ska se ut.

– Jag kommer att ändra om, ja. Det här är nytt för alla. Ingen visste att det skulle ske. Vi är människor och lär oss därefter. Jag kommer absolut att ändra avtalet och få med saker som inte varit med innan, just för att saker kan hända. Men jag kan dyrt och heligt sitta här och säga att folk inte tackade nej till returen med flit för att de inte ville skämma ut sig. Utan jag tror verkligen att alla hade en ärlig anledning, säger han och fortsätter berätta om ytterligare kontraktsdetaljer:

– Det finns saker i beteenden som vi ska förändra. Ska man vinna SM-guld behöver man bete sig på ett visst sätt. Det går inte att skylla på domaren varje match.