ÖSK värvar från Italien: ”Spelare med stor erfarenhet”

0

Örebro SK Futsal har hittills hämtat in ett antal tunga namn inför den kommande säsongen. Under måndagen presenterade de ett nytt. Felipe Fumes, 33, hämtas in från italienska Serie B.

Kristian Legiec har förlängt och spelare som Maicon Tauan och Adnan Cirak har anslutit till Francis Maciels truppbygge. Nu är ytterligare ett stort namn klart för klubben, nämligen 33-årige Felipe Fumes.

Felipe Fumes har spelat flera säsonger i italienska Serie A2, samt högstaligan i både Grekland och Brasilien. Felipe Fumes har även landskamper med italienska U21 i ryggen. Närmast kommer han från klubben A.S.D. Farmacia Centrale Paola i Italien, skriver klubben på sin hemsida om det senaste förvärvet.

Huvudtränare Francis Maciel är naturligtvis glad över att ha fått klart med den rutinerade spelaren.

– Det är en futsalspelare med mycket erfarenhet, med bland annat 13 år bakom sig i italienska ligorna serie B och A2. Det är en bra libero som kan spela som vinge också, och markering samt passning är hans starka sida. Felipe Fumes kommer att hjälpa oss och bidra väldigt mycket för att göra en bra säsong, säger han till klubbens hemsida.