Hammarby laddar upp inför Champions League i Kroatien

0
Hammarby Futsal
Foto: Isopeter

Hammarby är i detta nu på plats i Zagreb, Kroatien. Där laddar man upp inför den stundande säsongen med bland annat match mot Matija Dulvats Dinamo Zagreb.

I två omgångar har Hammarby-spelarna rest ned till Kroatien. Väl där väntar såväl träning som match tillsammans med det kroatiska storlaget Dinamo Zagreb. En klubb som i svenskögon förknippas med Sveriges förbundskapten Matija Dulvat, då han länge varit en stark faktor bakom lagets framgångar. Tidigare som spelare – idag som president.

Men hur kommer det sig egentligen att Hammarby ska dit för att spela ihop sig inför säsongens utmaningar?

– Vi fick en inbjudan från Matija. Dinamo Zagreb är ett väldigt bra lag som kom till semifinal i den kroatiska ligan, och därmed känns det här som en väldigt bra uppladdning för oss inför serien och CL, berättar Hammarbys sportchef Jocke Eriksson.

Hammarby kommer senare i höst, 13-18 oktober närmare bestämt, att kliva in i Preliminary round. Lottningen som kommer berätta vad för motstånd som väntar sker först 15 september.

– Det har varit ganska tyst kring CL. Det vi har fått är vilka nationer som ingår i den ranking där man kliver in i Preliminary round, säger Eriksson.

Tolv spelare är med på resan till Kroatien, däribland att par nyförvärv som ännu inte presenterats.

– Det här kommer bli otroligt kul och framför allt väldigt lärorikt. Ett tufft motstånd men samtidigt kommer det ge oss väldigt mycket att se hur de spelar. Samtidigt kommer vi också få ett bra utbyte med deras ledare. Sedan blir det lite gemensamma träningar som också kommer vara väldigt givande.

Hur är känslan annars i laget efter sommarens SM-guld?

– Försäsongen har gått jättebra, alla är taggade. Vi tappar tre spelare från i fjol, men i övrigt är alla redo och sugna, säger Eriksson som utöver de som redan presenterats och den duo som nu är med i Kroatien inte tror på fler förstärkningar:

– Vi tror mycket på den befintliga truppen, de som tog SM-guld här i somras. Det är de vi bygger vidare på tillsammans med de spelare vi nu sedan tidigare plockat in.

Hammarby kommer att möta Dinamo i en inofficiell träningsmatch under fredagen, och därefter i en internationell vänskapsmatch på lördag. Planen är att matcherna, eller åtminstone en av dem, ska sändas. Håll utkik i Hammarbys kanaler för mer information.