Hyllade tränaren förlänger med ÖFC: ”Varit hög prioritet”

0
Örebro FC
Foto: Örebro FC

Örebro FC laddar inför en ny säsong i den svenska futsalligan. Nyligen fick man klart med en viktig pusselbit när huvudtränaren Jani Paananen förlängde sitt kontrakt.
– Det är oerhört viktigt att han fortsätter, kommenterar Ronny ”Pilen” Pettersson.

Det var inför fjolåret som Örebro FC satsade finskt – och hämtade då bland andra in sin nya huvudtränare Jani Paananen. Han kom då senast från uppdraget som finsk förbundskapten för P19-landslaget.

– Ska våra spelare bli bättre, klubben bli bättre och SFL bli bättre måste vi få tag på en ordentligt utbildad tränare, sa Ronny ”Pilen” Pettersson, general manager i ÖFC, till Futsalmagasinet då.

Nu står det också klart att man fortsätter sin satsning tillsammans med Paananen.

– Det är oerhört viktigt att Jani fortsätter. Vi vill ha kontinuitet på tränarsidan och det är något som få har. Han är både omtyckt och välutbildad så det har varit hög prioritet för oss. Det är inte ofta i den här ligan man har samma tränare två år i rad, så det känns skönt att kunna bygga vidare nu och inte börja om, säger ”Pilen” till Futsalmagasinet.

Har det varit en tuff förhandling om att få behålla honom?

– Vi har varit ganska överens hela tiden, men sedan har Corona kommit i vägen. Det kommet bli lite pusslande för att få ihop alltihop. Men vi är överens på hur vi ska ha det och är nöjda med den plan vi satt.

Vad är det som behöver pusslas?

– Lite grann om när han ska komma. Vissa veckor kanske han är hemma i Finland lite mer, till exempel åker hem efter en söndagsmatch och kommer tillbaka till onsdagsträningen. Men som sagt, vi har lagt en plan vi är väldigt nöjda med.

Än så länge har Paananen ännu inte kunnat vara med på ÖFC:s försäsong. Det på grund av de regler som finns kring coronan. Skulle han komma över behöver han sedan tillbringa två veckor i karantän hemma i huset när han väl är tillbaka i Finland.

På spelarsidan börjar laget också ta form. Man har tappat några kuggar, däribland de finska spelarna, men man har också fått in nytillskott i bland andra Alen Rastoder och målvakten Simon Johansson.

– Vi vill gärna få tag i nya och yngre spelare som Jani kan utveckla. Men man kan inte ta in hur många som helst. Kanske kan slussa in två stycken, men då behöver man ha lite SFL-rutin utöver det. Alen tog kontakt med oss och det fanns inget att tveka på. Simon har vi velat ha ett par år, och den här gången var han sugen och det gick i lås, berättar ”Pilen”.

Dessutom har Henrik Lara Rodriguez anslutit. En spelare som ”Pilen” tror kan få en fortsatt spännande utveckling i ÖFC.

– Han och Simon Chamoun har lirat lite i samma fyra, och då går det fort. Det är riktigt roligt.

Ytterligare två-tre namn är man nära att få klart med. Därefter kan nog Örebro FC:s trupp inför den kommande säsongen i SFL vara komplett.