Montoya återvänder till Skoftebyn – ihop med två italienska spelare

Inför förra säsongen skakade Skoftebyn om i futsalsverige när klubben presenterade fyra nya brasilianska nyförvärv. Nu återvänder en av dem, liberon Andy Montoya. Denna gång ihop med två italienska spelare, Felipe Glovanella och Lorenzo Ventura. Alla tre är spelklara omgående.

Förra säsongens brassar höjde Skoftebyns spel och laget slogs länge i den absoluta serietoppen där målsättningen var ett SM-guld. Men lagom till slutspelet visade det sig att de fyra spelarna inte kunde spela längre på grund av en risken att bli dömda, då det var oklarheter i regeltexten kring huruvida spelarna var i landet som futsalspelare eller på turistvisum.

Skoftebyn åkte sedan ut redan i kvartsfinalen mot AFC.

Nu gör föreningen en ny satsning där liberon Andy Montoya återvänder.

– Andy var viktig för oss förra säsongen och nu har han dessutom fått arbetstillstånd i Sverige. Vi hade hela tiden som mål att få hit honom, säger Daniel Andersson sportansvarig i Skoftebyn till tidningen TTELA.

Vid sidan av Montoya kommer de båda italienarna Felipe Giovanella och och Lorenzo Ventura. Båda har spelat professionell futsal i både Brasilien och Italien, enligt Daniel Andersson.

– De kommer att hålla toppnivå i den här ligan, säger Andersson till TTELA.

Skoftebyn föll i sin SFL-premiär under lördagen hemma mot Örebro FC.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img