Hammarby nollat av ÖSK: ”Lyckas inte följa matchplanen”

0
Daniel Blanco. Foto: David Gerd

Regerande svenska mästaren Hammarby föll borta mot ÖSK med 4–0 i söndags. Under onsdagskvällen jagar man revansch när Strängnäs FC kommer på besök till Eriksdalshallen.

Örebro SK har inlett den här säsongen av Svenska Futsalligan på ett imponerande sätt. Efter premiärsegern borta mot IFK Uddevalla ställdes man därefter mot tuffast möjliga motstånd i regerande svenska mästaren Hammarby.

LÄS MER: Alla resultat och målskyttar från omgång 2

Där lyckades man ta full pott via ett starkt 4–0-resultat. För Hammarby, och huvudtränare Daniel Blanco, var det en jobbig plump.

– Vi har vår matchplan klar inför matchen men vi lyckas inte alls följa den. Vi kommer inte upp på den nivå som behöver vara för att kunna hota ett topptippat SFL-lag. ÖSK gör det bra, försvarar sig bra mot oss och utnyttjar våra misstag, säger Blanco till Hammarbyfotboll.se.

Men redan under onsdagskvällen har Blancos gäng chans på revansch när Strängnäs FC kommer till Eriksdalshallen.

– Det blir en svår match. Det svänger en del om Strängnäs just nu och det är svårt att veta hur förberedda de är inför matchen mot oss. Laget har mycket individuella kvalitéer i Yanku Marrah och Alagie Sosseh, så får de ihop det så blir det väldigt tufft.

LÄS MER: Så spelas omgång 3