Bettingutbudet blir allt större igen

0

Mycket har satts på paus i dessa tider. För idrotten i Sverige likaså. Så sent som i våras tvingades man ta ett beslut om att skjuta fram avslutningen av slutspelet i Svenska Futsalligan. En final, som egentligen skulle ha spelats vid månadsskiftet mars/april och som likaså skulle locka en fullsatt hall, avgjordes istället vid midsommar. I ett helt tomt Eriksdalshallen.

Det stora intresse utifrån som fanns för att finnas på plats, och som utan tvekan kommer komma tillbaka igen när hallarna öppnar upp helt och hållet, hade vuxit sig starkt inom svensk futsal. Inte bara följde man lagen, matcherna och tabellen. Man skapade sig favoritspelare och likaså ett intresse för att än mer detaljerat hålla koll på ligan. Fler och fler bettingbolag, bland andra bet365, började erbjuda odds på futsalen, och i takt med att futsalen och dess intresse växte – växte också utbudet på matcherna.

Från att inledningsvis bara kunna sätta en mindre peng på om det skulle bli hemmavinst, bortavinst eller oavgjort (det så klassiska 1X2-spelet) i matchen – så erbjöds det fler och fler olika spelsätt. Sådant som över/under i antal mål, målskyttar och handicap-spel. Utbud som nu satte de mest inbitna futsalfantasterna i förarsätet. Att känna till hur lagen uppträder på bortamatcher, utan sin skyttekung eller med en tunn trupp blev naturligtvis ett ännu roligare komplement till hur man satsade på matchen.

Futsalen, en sport på stark framgång, tvingades på något sätt trycka på pausknappen i våras. Precis som alla andra sporter och evenemang. För när nu säsongen i bland annat Svenska Futsalligan (SFL, högstaligan för herrarna) dragit igång igen är inte allt som vanligt. Fler och fler bettingbolag tvingades också pausa på olika i våras när idrotten stod still. Det fanns helt enkelt inte mycket att betta på inom sportvärlden.

Men nu märks det att allt dock sakteligen är på väg att gå tillbaka till något som är lite närmre normalt, åtminstone om man tänker kring att matcher överhuvudtaget spelas. Sporterna och dess matcher är nämligen åter i full gång, även om det nu väntar en riktigt tuff tid för alla klubbar att åter bygga upp det intresse utifrån som tidigare funnits.

Under torsdagen kom nämligen ett tufft besked. Lagen om 50 åskådare vid ett idrottsevenemang står fast, och ändras därmed inte till 500 som så många trott och hoppats på. För futsalens del betyder det att det därmed fortsatt blir tufft att skapa de publikfesterna som sporten byggt mycket på under dess linda.

Men det går framåt. Hela tiden går det framåt. Futsalens matcher intresserar allt fler återigen och börjar likaså åter finnas med bland utbuden hos bettingbolagen. Idrotten är åter på uppgång, och även om det begränsas med åskådare på läktaren, är suget att följa sitt favoritlag eller sin favoritsport stort. Innan vi vet ordet av det sitter vi återigen där på läktaren, följer vårt favoritlag från första parkett och har stenkoll på hur man ska lägga sitt bet.