Beskedet: RFL återupptas

0
Foto: Allan Karlsson

Det var i slutet av oktober som beskedet kom från Svenska Fotbollförbundet kom. Ett stort antal serier avbröts och pausades med anledningen av den ökade smittspridningen av Covid 19 – däribland damernas högstaliga RFL. Nu står det klart att serien återupptas igen.

Beskedet om att den Regionala Futsalligan (RFL) pausades tills vidare skapade på många håll stora rubriker. Anledningen var att herrarnas högstaliga, SFL, nämligen kunde köra vidare.

LÄS MER: Gästkrönika från Daniel Skarp om jämlikhet

Nu står det dock klart att man kan återuppta spelet RFL. Det skriver Svenska Fotbollförbundet på sin hemsida:

”För att möjliggöra spel i RFL har ett protokoll utarbetats som de deltagande föreningarna måste följa. Berörda föreningar har fått ta ställning till de nya förutsättningarna och de som anser sig kunna svara upp mot protokollet har getts möjlighet att anmäla sig för spel i tävlingen. De föreningar som inte anser sig ha möjlighet att följa protokollet kommer inte att delta. De kommer däremot att få behålla sin plats i RFL till nästa säsong 2021/22.”

Det är seriegrupperna Götaland och Svealand som kommer inledas från och med helgen 5-6 december. För få lag i Norrlandsserien tror sig inte kunna följa protokollet, och hur man ska göra med den serien ska SvFF återkomma kring.

LÄNK: Spel i RFL tillåts