Revanschen uteblev för Hammarby i en galen match

0

Serieledande Hammarby IF gästade IFK Göteborg under lördagen. En match som bjöd på åtta mål, slagsmål och tre utvisningar.

Säsongens andra match mellan Göteborg och Hammarby blev en jämn historia. Hammarby förlorade det första mötet lagen emellan med 4-7 för några veckor sedan och hade revansch att utkräva samtidigt som IFK gick för sin andra raka seger. 

IFK Göteborg började bäst och satte högt press på Hammarby och det var också hemmalaget som tog ledningen och dominerade totalt stora delar av den första halvleken. Men Hammarby kom dock in i matchen och kunde både göra 1-1 och 1-2 på tre minuter. Med en minut kvar av den första halvleken utökade bortalaget till 1-3 på straff genom Fredrik Arvidsson.

I den andra halvleken blev det många mål, först när IFK:s Roberto Dos Santos hittade rätt och reducerade till 2-3. Men minuten senare utökade Hammarby till 2-4 genom Jonathan Almendra. Men IFK Göteborg gav dock inte upp och reducerade till 3-4 och med bara 27 sekunder kvar av matchen gjorde man även 4-4, vilket också blev slutresultatet.

Men med bara sju sekunder kvar av matchen fick alla se dåliga scener när det blev storslagsmål mellan spelarna och tre röda kort delades ut.

Hammarbys Alan Arslan tyckte så här i tv-sändningen efter matchen. 

– De första tio var vi inte alls påkopplade och det känns surt. Det är ju deras dag och de får en poäng med sig.

Det är en ganska jämn tabell och tvåan Örebro SK har i skrivande stund endast en poäng upp till Hammarby. Men Alan tycker inte att är en katastrof att man ”bara” tog med sig en poäng från Göteborg.

– Det är ingen panik. Leder man med 1-3 (pausresultat) och sen tar man med sig en poäng borta mot Göteborg då tycker jag att det är grymt. Speciellt med tanke på alla skadedrabbade spelare och avstängningar som vi hade inför matchen.

I nästa omgång (den 12 december) gästar Hammarby Libertà Futsal Club medan IFK Göteborg tar emot Borås AIK nästa lördag. 

SFL, Omgång 13

IFK Göteborg Futsal-Hammarby IF FF Futsal 4-4 (1-3)

Målen: 1-0 (4:43) Emilio Rossi. 1-1 (14:21) Ljeutrim Makolli, 1-2 (17:23) Özgür Yasar, 1-3 (19:59) Fredrik Arvidsson, 2-3 (33:26) Roberto Dos Santos Goncalves, 2-4 (34:26) Jonatan Almendra Cifuentes, 3-4 (38:39) Flamur Tahiri, 4-4 (39:33) Haidar Bejan

Utvisningar IFK Göteborg: Albert Hiseni 

Utvisningar Hammarby: Peimar Pahlevan Afshari, Elvir Spahovic 

Daniel Souza