De gör upp i nästa Champions League-runda

0

Det blev inget avancemang från Preliminary round för Hammarby. FC Vytis besegrade stockholmarna hemma i Litauen med 3–1. Här är alla lag som är klara för 16-delsfinal.

Champions League spelas inte som tidigare år den här säsongen. Den rådande pandemin tvingade Uefa till åtgärder, och man valde då att plocka bort bland annat gruppspelen och ersatte dessa med utslagsmöten. För Hammarbys del, som gick in i Champions Leagues första runda, betydde det att Preliminary round-gruppspelet istället blev en enda match. Och det mot litauiska FC Vytis på bortaplan.

Trots att hemmalaget hade det mesta under den första halvleken var det något överraskande Hammarby och Özgur Yasar som skulle trycka in ledningsmålet. En lång boll hittade upp till den reslige pivoten uppe på offensiv planhalva. Därifrån plockade han, med stor styrka, ned bollen, lyckades vända upp och drog till med ett skott in vid den bortre stolpen. Men målet fick hemmalaget att vakna till ytterligare och innan matchen nått halvvägs hade FC Vytis lyckats vända på steken och gick till pausvila med en 3–1-ledning.

I den andra halvleken kunde Hammarby skapa allt fler lägen, och hade till och med någon solklar målchans. Men det ville sig tyvärr inte och inte heller blev det några fler mål i det här mötet. Därmed var uttåget för vår svenska representant för säsongen 20/21 ett faktum.

Även om FC Vytis inför den här matchen stod som storfavorit var det många som ändock trodde att Hammarby hade en bra chans i det här mötet. För visst lockade det bättre oddset som gick att hitta på olika utländska bettingbolag och utländska casinon som har bland annat Champions League i sitt utbud.

Det betyder att det blev FC Vytis som avancerar vidare i Champions League. Laget är nu klart för 16-delsfinal (det som tidigare var ett Main round-gruppspel). Dit kommer övriga vinnare från Preliminary round-omgången, men där väntar också storlagen som inleder Champions League i den rundan. Storlag som bland annat mästaren FC Barcelona.

Här är lagen som är klara:

Lag som kliver in i 16-delsfinalerna

Barça (Spanien, regerande mästare)
Inter FS (Spanien)
Sporting CP (Portugal)
Kairat Almaty (Kazakstan)
Benfica (Portugal)
KPRF (Ryssland)
Ugra Yugorsk (Ryssland)
Aktobe (Kazakstan)
Dobovec (Slovenien)

Preliminary round-vinnare

Pesaro (Italien)
Kherson (Ukraina)
Record Bielsko-Biała (Polen)
Chrudim (Tjeckien)
Vytis (Litauen)
Olmissum (Kroatien)
Berettyóújfalu (Ungern)
Futsal Team Charleroi (Belgien)
Viten Orsha (Belarus)
Luxol St. Andrews (Malta)
Lučenec (Slovakien)
Hovocubo (Nederländerna)
Hohenstein-Ernstthal (Tyskland)
Shkupi 1927 (Makedonien)
United Galati (Rumänien)
Futsal Minerva (Schweiz)
FC Salines (Bosnien och Hercegovina)
Omonia Nicosia (Cypern)
FC Prishtina (Kosovo)
ACCS Asnières Villeneuve 92 (Frankrike)
Futsal Gentofte (Danmark)
AEK Futsal Club (Grekland)
Differdange (Luxemburg)