Genomgång av helgens SFL-matcher

Futsalmagasinets Daniel Souza sammanfattar helgens matcher i SFL som bjöd på allt och lite till. Speciellt i det hetta sörmlands-derbyt mellan AFC Eskilstuna och Strängnäs Futsal Club där man fick se 21 mål.

Under fredagens enda match tog Norrköping emot Örebro Futsal Club där båda lagen bjöd på en jämn match. Men det var hemmalaget som började bäst och tog ledningen genom Aleksandar Azizovic i den sjätte spelminuten. Örebro studsade dock tillbaka och kvitterade matchen till 1-1, vilket också blev pausresultatet.

I den andra halvleken fortsatte båda lagen att skapa många målchanser och i den 35:e minuten vände Örebro till 1-2 genom Henrik Lara Rodrigues. Men sekunder senare kunde Norrköping både kvittera till 2-2 och vända matchen till 3-2.

Men glädjen blev kortvarig då Örebro kom in i matchen igen och gjorde två snabba mål och i matchens sista minut satte bortalaget spiken i kistan när Viktor Lindqvist avgjorde matchen med sitt 3-5-mål.

Norrköping ligger på en tiondeplats med tio poäng medan Örebro ligger på en åttondeplats med 13 poäng.

Under lördagen tog mittenlaget IFK Uddevalla emot tabelljumbon Skoftebyns IF. Trots att Skoftebyn ligger sist i tabellen fick Uddevalla jobba väldigt hårt.

Efter 22 spelade minuter stod det 1-1. Uddevalla tog vara sina chanser och lyckades göra två mål på en minut. Skoftebyn ville dock inte ge upp och bortalagets Felipe Alexandre Giovanella gav laget hopp när han gjorde både 3-2 och 3-3.

Men Uddevala fortsatte att ta vara på sina chanser och man kunde göra 4-3 med en minut kvar av matchen. Skoftebyn försökte svara tillbaka men utan att lyckas och matchen slutade 4-3 till Uddevalla som fick slå tillbaka efter 2-6-förlusten mot Strängnäs FC senast.

IFK Göteborg och Borås AIK bjöd på en underhållande match där båda lagen var jobbiga, framförallt i den första halvleken där chanserna och stolpträffarna växlade och de 20 första minuterna slutade 1-1.

I den andra halvleken fortsatte att det hända allt och lite till, först när IFK gjorde 2-1 och sen när hemmalagets målvakt Haidar Bejan blev utvisad i den 31.a minuten efter en eftersläng. Med tre minuter kvar att spela av matchen kvitterade Borås till 2-2 genom Hassan Najafi, vilket också blev slutresultatet.

IFK Göteborg spelar igen redan på onsdag då de gästar IFK Uddevalla. För Borås AIK:s del väntar ännu en tuff bortamatch när man gästar serieledarna AFC Eskilstuna den 20 december.

Under söndagen tog Örebro SK emot Torslanda IK och det blev aldrig något snack om saken då hemmalaget dominerade totalt under hela första halvleken och gick till pausvila med en 5-0-ledning och i den andra halvleken fortsatte ÖSK att ha full kontroll. Torslanda lyckades dock göra ett tröstmål genom Arvid Olofsson i den 35.e minuten men närmare än så kom de dock aldrig och ÖSK vann till slut med 5-1.

Örebro SK ligger trea i tabellen och har två poäng upp till serieledarna AFC Eskilstuna och endast en poäng upp till tvåan Hammarby som har dock en match mindre spelad. Torslanda IK ligger på en niondeplats med elva poäng.

I nästa omgång (21 december) spelar Örebro SK, Örebro-derbyt mot Örebro Futsal Club. Torslanda IK tar emot Norrköping på lördag.

Söndagens sörmlands-derby mellan AFC Eskilstuna och Strängnäs Futsal Club blev en stor dramatik.

Det märktes att det var två formstarka lag som möttes, AFC Eskilstuna kom till match med fem matcher utan förlust medan Strängnäs kom till match med åtta raka segrar i bagaget. Spelet bjöd nämligen på både hög fart och intensitet med två lag som visade upp en härlig kampvilja och kombattanterna turades om att byta målchanser med varandra.

AFC Eskilstuna visade direkt varför de leder serien när Sebastian Kantolic Nygårds och Ayoub Abassi gjorde både 1-0 och 2-0 efter tre spelade minuter. I den fjärde spelminuten reducerade Strängnäs till 2-1. Den första halvleken var väldigt jämn men det var AFC som lyckades bäst och de gick pausvila med en 5-4-ledning.

Strängnäs svarade dock tillbaka i den andra halvleken och kvitterade till 5-5 genom Day Kaplan på frispark, ett vackert sådant. Minuten senare gjorde bortalaget även 5-6 genom återigen Milkyas Andue. Hans andra mål för dagen.

Båda lagen fortsatte att bjuda på en bra match och många mål. AFC ledde med 11-8 med bara en minut kvar att spela men då överraskade Strängnäs igen och gjorde två snabba mål på straff. Men några flera mål blev det inte och AFC Eskilstuna vann till slut med 11-10. Noterbart för AFC:s Isam Abassi och Strängnäs Husein Aly som fick varsitt röttkort i matchens sista minut.

AFC Eskilstuna fortsätter att leda SFL med en poäng ner till tvåan Hammarby som har en match mindre spelad. Strängnäs ligger kvar på en fjärdeplats med 24 poäng.

Helgens matcher:

Norrköping Futsal Klubb-Örebro Futsal Club 3-5 (1-1)

Målen: 1-0 (6.08) Aleksandar Azizovic, 1-1 (11.15) Ignatius Malki, 1-2 (35.00) Henrik Lara Rodrigues, 2-2 (35.56) Johan Roxström, 3-2 (36.24) Johan Roxström, 3-3 (37.09) Dildar Caliskan, 3-4 (37.50) Ignatius Malki, 3-5 (39.44) Viktor Lindqvist

IFK Uddevalla Futsal-Skoftebyns IF 4-3 (1-0)

Målen: 1-0 (2.02) Fredrik Söderqvist, 1-1 (22.13) Krister Andersson, 2-1 (29.10) Idris Abdi, 3-1 (29.43) Granit Berisha, 3-2 (35.41) Felipe Alexandre Giovanella, 3-3 (36.59) Felipe Alexandre Giovanella, 4-3 (38.51) Granit Berisha

IFK Göteborg Futsal-Borås AIK 2-2 (1-0)

Målen: 1-0 (0.48) Flamur Tahiri, 1-1 (19.20) Hassan Najafi, 2-1 (29.11) Flamur Tahiri, 2-2 (36.04) Hassan Najafi

Utvisning, IFK Göteborg: Haidar Bejan

Utvisning, Borås AIK: –

Libertà Futsal Club-Hammaby IF FF Futsal 3-8 (2-5)

Målen: 0-1 (5.43) Özgür Yasar, 0-2 (6.14) Fredrik Notice, 0-3 (11.11) Aus Al Maliki, 1-3 ( 12.16) Ardi Thaqi, 2-3 (13.24) Gzim Istrefi, 2-4 (16.24) Michel Basberber, 2-5 (17.19) Alan Arslan, 2-6 (23.53) Alan Arslan, 2-7 (28.17) Mosaddiq Zekria, 3-7 (35.47) Gustav Kjellström, 3-8 (39.48) Ljeutrim Makolli

Utvisning, Hammarby: Patrick Gaete Ortega

Utvisning, Libertà: –

Örebro SK Futsalklubb-Torslanda IK 5-1 (5-0)

Målen: 1-0 (2.18) IIhan Pepeljak, 2-0 (10.08) DIno Garaca, 3-0 (10.59) Anel Coralic, 4-0 (16.42) Maicon Tauan Dias Alves, 5-0 (18.13) Maicon Tauan Dias Alves, 5-1 (34.52) Arvid Olofsson

Athletic FC Eskilstuna-Strängnäs Futsal Club 11-10 (5-4)

Målen: 1-0 (2) Sebastian Kantolic, Nygårds, 2-0 (3) Ayoub Abassi, 2-1 (4) Hussein Aly, 3-1 (8) Ayoud Abassi, 4-1 (11) Lukman Murad, 4-2 (14) Rinor Nushi, 4-3 (17) Hussein Aly, 5-3 (18) Josef Ibrahim, 5-4 (19) Milkyas Andue, 5-5 (28) Aday Kaplan, 5-6 (29) Milkyas Andue, 6-6 (33) Ayoub Abassi, 7-6 (33) Donat Gashi, 7-7 (34) Aday Kaplan, 8-7 (35) Donat Gashi, 9-7 (37) Josef Ibrahim, 9-8 (37) Husein Aly, 10-8 (38) Lukman Murad, 11-8 (39) Lukman Murad, 11-9 (39) Alagi Sosseh, 11-10 (39) Alagi Sosseh

Utvisning, AFC Eskilstuna: Isam Abassi

Utvisning, Strängnäs: Husein Aly