Hammarby ny serieledare – sammanfattning av onsdagens matcher

Det spelades två matcher i SFL under onsdagen när Hammarby IF hemmaslog Örebro FC och är ny serieledare. IFK Göteborg vände och vann mästarmötet mot IFK Uddevalla. Futsalmagasinets Daniel Souza sammanfattar onsdagens matcher.

IFK Göteborg hade två raka kryss inför bortamatchen mot IFK Uddevalla som vann senast mot tabelljumbon Skoftebyns IF. Man förväntade sig en jämn match lagen emellan som är de två lag med flest mästartitlar. Och en jämn match blev det. Det var dock Uddevalla som tog vara på sina chanser och ledde matchen med 2-0 efter 15 minuters spel efter mål av Joakim Raisi och Linus Skarin. Men Göteborgarna svarade tillbaka och gjorde både 1-2 och 2-2 på bara 45 sekunder, vilket också blev pausresultatet.

IFK Göteborg kom starkare ut i den andra och vände matchen till 2-3 i den 21:a spelminuten. Båda lagen fortsatte att vara farliga och efter 32 spelade minuter stod det 4-4. Med sex minuter kvar av matchen gjorde Göteborgs Flamur Tahiri sitt andra mål för dagen när han tryckte in 4-5-målet. Uddevalla hade chansen att kvittera i slutsekunderna men bortalaget höll undan och åkte hem med tre pinnar i bagaget.

I och med segern är IFK Göteborg ny tabellfyra med 26 poäng. IFK Uddevalla ligger kvar på en sjätteplats med 19 poäng.

Hammarby IF hade chansen att ta över serieledningen vid en seger borta mot Örebro FC som kom till match med två raka segrar i ryggen. Den tredje raka segern kom dock inte för ÖFC som saknade många spelare på grund av sjukdomar, avstängningar och jobb. Så istället för tid på planen blev det kanske att spendera lite tid framför TV:n eller på mobilen och läsa på om nya casinon utan licens. I slutet av dagen handlar det om att ladda om batterierna inför nästa batalj på planen.

Fjolårets svenska mästare Hammarby kom till match som tabelltvåa och med sex raka matcher utan förlust. Hammarby började bäst och tog ledningen och ledde matchen med 1-0 inför den andra halvleken. Örebro FC kämpade på men lyckades inte stoppa hemmalaget som gjorde 2-0 genom Özgür Yasar i den 33:e minuten och med fem minuter kvar att spela gjorde Alan Arslan 3-0 och satte spiken i kistan.

Segern innebar att Hammarby IF höll nollan och är ny serieledare. Örebro FC ligger kvar på en åttondeplats i tabellen med 13 poäng och spelar Örebro-derbyt mot Örebro SK på måndag.

Onsdagens Matcher:

IFK Uddevalla – IFK Göteborg 4-5 (2-2)

Målen: 1-0 (9.57) Joakim Raisi, 2-0 (15.04) Linus Skarin, 2-1 (16.59 Roberto Dos Santos Goncalves, 2-2 (17.44) Simon Chekroun, 2-3 (21.15) Flamur Tahiri, 3-3 (23.55) Idris Abdi, 3-4 (31.45) ALbert Hiseni, 4-4 Idris Abdi, 4-5 (34.06) Flamur Tahiri

Hammarby IF – Örebro FC 3-0 (1-0)

Målen: 1-0 (17.25) Özgür Yasar, 2-0 (33.08) Özgür Yasar, 3-0 (35.47) 3-0 Alan Arslan