Hammarby tog en tung seger mot Strängnäs

Fjolårets svenska mästare Hammarby IF fick en tuff start mot Strängnäs FC på bortaplan då man låg under med 3-0 efter 16 minuters spel. Men efter en stark andra halvlek kunde Hammarby vända och vinna matchen till slut med 4-5.

– Vi hade tålamod och vi trodde på varandra, säger tremålsskytten Özgür Yasar till Futsalmagasinet under söndagskvällen.

Strängnäs FC har haft en tuff vecka då en spelare testades positivt för Covid-19 och man valde då att stänga ner träningarna. Dessutom hade man två avstängningar i Yanku Marrah och Husein Aly och några skador inför söndagens match mot Hammarby. Men det hindrade inte laget att spela sitt spel och det fick man utdelning för när man efter 16 spelade minuter ledde matchen med 3-0.

Hammarby reducerade dock till 3-1 i den 18:e spelminuten genom Özgür Yasar och den första halvleken slutade 3-1 till Strängnäs.

– Vi var lite trögstartade i början medan Strängnäs var supertaggade kändes det som, säger Hammarbys Özgür Yasar.

I den andra halvleken kunde Hammarby reducera direkt till 3-2 i den 21:a minuten, men bara sekunder senare utökade SFC till 4-2 genom Milkyas Andue. Med tolv minuter kvar av matchen reducerade Hammarby igen när lagets målmaskin Özgür Yasar tryckte in 4-3-målet. I den 32:a minuten drog Strängnäs Mohamed Obaied på sig sitt andra gula kort.

SFC hade dock efter utvisningen chansen att utöka och stänga matchen när man fick en straff med tre minuter kvar att spela. Men Hammarbys Patrick Gaete klev fram och gjorde en fin räddning.

Det såg ut som att SFC:s energi tog slut efter att man missade straffen. Hammarby kvitterade till 4-4 med två minuter kvar. Och i slutsekunderna kunde man även göra 4-5-segermålet.

– Vi sa att vi skulle ha tålamod och inte stressa fram någonting. Och visste att det skulle öppna upp sig, säger tremålsskytten Özgür Yasar om paussnacket.

Özgür var inte nöjd med deras 20 första minuter men han berömmer hela laget som fortsatte att kriga för varandra trots 3-1-underläget.

– Vi ger inte upp och vi tror på varandra.

För Özgürs egen del tycker han att det känns bättre och bättre med tanke på att han har varit skadad i tre månader. Och han är också glad över att han gjorde tre mål i söndagens match.

– Det var länge sen jag gjorde tre mål så det var min dag idag.

I och med segern kvarstår Hammarby IF som serieledare med 34 poäng. Strängnäs FC ligger kvar på en femteplats med 24 poäng.

I nästa omgång (den 27 december) spelar Hammarby mot nykomlingen och tabelljumbon Libertà FC på hemmaplan.

– De har ett par intressanta spelare. Men är vi fokuserade och gör det vi ska då tror jag på en seger, avslutade Özgür Yasar.

Strängnäs FC – Hammarby IF FF 4-5 (3-1)

Målen: 1-0 (2.52) Rinor Nushi, 2-0 (4.35) Christiane Barahona Montes, 3-0 (16.22) Alagi Sosseh, 3-1 Özgür Yasar, 3-2 (20.53) Ljeutrim Makolli, 4-2 (21.42), 4-3 (27.51) Özgür Yasar, 4-4 (37.42) Özgür Yasar, 4-5 (39.43) Liridon Makolli

Utvisning SFC: Mohamed Obaied Ayari