Världsmästaren tar över damlandslaget

0
Montage. Stora bilden: Krister Melin

Den sista november gick det svenska fotbollsförbundet ut med nyheten att Muffe Bajraktarevic lämnar rollen som förbundskapten för damlandslaget, en post som han hade haft sedan början av 2018.

Dagen före julafton kom nästa nyhet där Bajraktarevics ersättare offentliggjordes och detta en meriterad sådan. Nästa förbundskapten för damlandslaget blir alltså Gabriel Dias som har ett gott renommé med en spelarkarriär som bland annat omfattar FC Barcelona, Inter Moviestar samt spel i brasilianska landslaget. Meriterna är bland annat två VM-guld samt två Champions League-titlar.

Nu väntar alltså damlandslaget för Dias som alltså blir den andra förbundskaptenen i ordningen sedan landslaget startades.

– Det känns spännande. Att vara förbundskapten är ett stort och ärofyllt uppdrag. Sverige har sedan start haft ett bra futsallandslag och grunden till det tror jag ligger i den historiskt sett starka kultur av damfotboll i Sverige. Jag är brasilianare och har alltid känt till svensk damfotboll och vet att de alltid har haft bra kvalitet, säger Dias till förbundets hemsida.

– Det jag sett från tjejerna i futsallandslaget är att deras tekniska egenskaper ligger på en hög nivå och jag hoppas kunna utveckla detta ännu mer.

Gabriel Dias kommer att assisteras av Carlos Olave som tränar Hittarps IK i RFL Götaland. Förbundsduons första samling blir 9-14 februari i Yxnerum utanför Åtvidaberg och 19-24 oktober spelar man main round i EM.