RFL: Hittarp fortsatt obesegrade

0
Montage. Isabel Maria Aguilar i Hittarps IK. Foto: Krister melin och Hittarps IK

Regionala Futsalligan är tillbaka med nya tag och det nya året kickades igång med två matcher fördelat i Svealand och Götaland.

RFL Svealand

I Svealand tog Örebro FC emot Stockholm United FF i seriens bottenmöte där det sistnämde laget inför mötet hade noll inkasserade poäng. Örebro hade i sin tur spräckt den nollan genom att kryssa mot topplaget Järla IF, och det kanske var det som behövdes för dem.

Mot Stockholm kom säsongens första seger och Örebro som endast hade gjort 10 mål inför mötet, hade nu islossning och kunde vinna med hela 8-2. I och med segern så har Örebro fyra inkasserade poäng.

Resultat

Örebro FC – Stockholm United FF 8-2

RFL Götaland

Hittarps IK från Helsingborg har hittills stått för en stark säsongsinledning där man bland annat har tagit fyra poäng mot förra säsongens finallag GAIS Futsal och IFK Göteborg.

Nu skulle man möta Ektorp FK som tillhör i bottenskiktet av tabellen men trots detta så skulle östgötskorna bjuda på kamp. Hittarp kunde gå till paus med 2-0 och inledde andra halvlek med att öka till 3-0.

Trots detta så ville Ektorp inte ge sig utan reducerade två gånger genom Felicia Zetterberg, men i slutändan så skulle Hittarp vara det laget som skulle få jubla sist efter att Kayla Thomas fastslagit slutresultatet.

I och med segern så ligger Hittarp på en tredjeplats med 13 poäng som även tabelltvåan IFK Göteborg har. På onsdag får Ektorp chansen på revansch då lagen möts igen i Norrköping.

Resultat

Hittarps IK – Ektorp FK 4-2