AFC Eskilstuna föll ihop mot regerande mästarna

Regerande mästaren Hammarby IF vände och vann toppmötet mot tabelltrean AFC Eskilstuna med 5-2 i den 16:e omgången.

Serieledande Hammarby IF gästade AFC Eskilstuna i ett riktigt toppmöte under söndagen. Hammarby som hade 34 poäng inför matchen behövde vinna för att behålla serieledningen medan AFC Eskilstuna med 33 poäng hade chansen att bli serieledare vid en seger.   

Hammarby började bäst och satte hög press på AFC Eskilstuna som lyckades hålla nollan i den första halvleken tack vare sin briljanta målvakt Divar Matte som stod för många fina räddningar. 

Det var dock hemmalaget som tog ledningen efter att Hammarby bjöd bort ett kanonläge. AFC:s nyförvärv (före detta Örebro FC) Carlos Eduardo Oliveira Gomes Dias gjorde inga misstag och tryckte in 1-0, vilket också var hans första mål i SFL.

I den andra halvleken fortsatte Hammarby att trycka på men utan att få utdelning och man fick se AFC utöka till 2-0 i den 25:e spelminuten. Två minuter senare var AFC:s målvakt Divar Matte tvungen att kliva av på grund av som såg ut att vara en knäskada.

Det var nog både en och annan som förväntade sig en timeout från AFC:s sida direkt efter Mattes skada, så att målvakten Malik Hermarij skulle få värma upp sig lite. Men så blev det inte. Minuten senare straffades AFC när Hammarbys Elvir Spahovic reducerade till 2-1. Efter 2-1-målet föll AFC ihop och gjorde många individuella misstag och efter att de 40 minuterna var färdigspelade var det Hammarby som kunde åka hem med en 5-2-seger i bagaget. 

I och med segern har Hammarby IF nu fyra poäng ned till tvåan Örebro SK. AFC Eskilstuna ligger kvar på tredjeplatsen. 

Båda lagen spelar igen redan på onsdag (röd dag) och det är full omgång i SFL när Hammarby IF spelar ännu en seriefinal mot Örebro SK på hemmaplan och AFC Eskilstuna gästar tabellfemman IFK Uddevalla. 

Matchfakta

SFL 2020-2021, Omgång 16

AFC Eskilstuna – Hammarby IF 2-5 (1-0)

Målen: 1-0 (18) Carlos Eduardo Oliveira Gomes Dias, 2-0 (25) Josef Ibrahim, 2-1 (28) Elvir Spahovic, 2-2 (31) Gabriel Diaz, 2-3 (31) Özgür Yasar, 2-4 (39) Peiman Pahlevan Afshari, 2-5 (40) Liridon Makolli

Kommande Matcher

Onsdag 6 januari

14.00 IFK Uddevalla – AFC Eskilstuna

15.00 IFK Göteborg – Torslanda IK

15.00 Skoftebyns IF – Borås AIK

15.30 Strängnäs FC – LIbertà FC

17.00 Örebro FC – Norrköping FK

19.00 Hammarby IF – Örebro SK

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img