Mästarinnorna föll mot jumbon

0

De regerande svenska mästarinnorna IFK Göteborg hade inte förlorat en enda grundseriematch i RFL sedan 15 december 2019 då man föll mot GAIS Futsal med 5-3. Nu elva grundseriematcher senare så skulle denna svit brytas när man gästade jumbon Borås AIK borta i staden med samma namn.

Detta var en match där man tidigt tog ledningen och man hade initiativet men när halvtidssignalen tjutade så var det Borås som ledde matchen, detta efter en omställning som ledde till kvittering samt ett distansskott med mycket trafik vilket gjorde det svårt för Olsson i Göteborgsmålet. Dessa två mål stod Gunnarsson för.

I andra halvlek skulle man Göteborg på nytt öppna målskyttet och kvitteringen var ett faktum, men precis som förr så skulle en omställning från Gunnarsson i Borås resultera i ett mål.

En minut senare får Borås en straff efter att Moa Glans tagit bollen med hand innanför straffområdet, vilket gav henne sitt andra gula kort. Straffen förvaltades av Rångemyhr som distinkt kunde sätta 4-2.

Göteborg gjorde sedan ett försök att komma ikapp genom att spela jokerspel, vilket hemmalaget hanterade väl samt att man var vän med målburen då Göteborg hade några träffar i virket som inte ledde nånstans.

I och med segern så tog Borås AIK sina första poäng för säsongen och man lämnar därmed jumbon. IFK Göteborg är i sin tur fortsatt tvåa i tabellen.

Matchfakta

RFL Götaland

Borås AIK – IFK Göteborg 4-2 (2-1)

Målen, Borås: Hanna Gunnarsson 3, Frida Rångemyhr

Målen, Göteborg: Moa Glans, Ida Lindqvist

Varning, Borås: Izabella Bergström

Varning, Göteborg: Moa Glans, Pernilla Johansson

Utvisning, Göteborg: Moa Glans