Intensiv drabbning slutade oavgjort

Det blev en riktigt smällkaramell i det viktiga toppmötet mellan tabelltrean Örebro SK och femman Strängnäs FC när den 19:e omgången av Svenska Futsalligan tjuvstartade på fredagskvällen. 

Örebro SK hade revansch att utkräva då Strängnäs FC vann det första mötet lagen emellan med 3-2 efter en jämn batalj. Och en jämn batalj blev det igen när lagen möttes i Gamla Idrottshuset.

ÖSK tog ledningen efter två minuters spel genom målmaskinen Adnan Cirak som har nu gjort 47 mål i SFL denna säsong. Men Strängnäs svarade tillbaka med tre snabba mål. I den tionde minuten reducerade ÖSK till 2-3 genom Hussein Fawas. 

ÖSK forcerade in en kvittering men SFC:s målvakt Poja Tahmi-Masoleh höll laget kvar i matchen i den första halvleken med otroliga räddningar, han tog bland annat tre straffar och Strängnäs kunde gå till pausvila med en 3-2-ledning. 

Örebro SK kom piggare ut i den andra halvleken och kvitterade till 3-3 i den 27:e minuten. Minuten senare drog SFC:s Yanku Marrah på sig en utvisning efter en tuff satsning. Yanku blev även utvisad när lagen möttes förra gången när han fick det röda kortet med bara tre minuter kvar av matchen.   

Efter Strängnäs utvisning vände Örebro till 4-3 genom brassen Leonardo Mieli Zanata. Strängnäs gav dock inte upp och kunde återigen vända med två snabba mål. 

ÖSK spelade jokerspel och forcerade för ett kvitteringsmål som kom i matchens sista minut genom återigen Leonardo Mieli Zanata och matchen slutade 5-5.

Strängnäs FC:s målvakt Poja Tahmi-Masoleh sa så här i tv-sändningen efter matchen:

– Det var en bra match från båda lagen och båda målvakterna. Jag tycker att vi har en bra chans att vinna matchen idag. Båda lagen förtjänade säkert vinna men jag tycker att vi förtjänade vinna lite mer. 

Örebro SK ligger kvar på en tredjeplats i tabellen med 37 poäng och Strängnäs FC ligger kvar på en femteplats med 31 poäng.

Matchfakta

SFL, Omgång 19

Örebro SK – Strängnäs FC 5-5 (2-3)

Målen: 1-0 (1:44) Adnan Cirak, 1-1 (6:01) Husein Aly, 1-2 (6:48) Rinor Nushi, 1-3 (7:52) Milkyas Andue, 2-3 (9:41) Hussein Fawas, 3-3 (27:02) Hussein Fawas, 4-3 (29:09) Leonardo Mieli Zanata, 4-4 (33) Rinor Nushi, 4-5 (34:38) Rinor Nushi, 5-5 (39:06) Leonardo Mieli Zanata

Varningar ÖSK: Miran Abdulrahman Mohammad, Michel Yanez Hernandez 

Utvisning ÖSK: —

Varningar SFC: Mohamed Obaied Ayari, Milkyas Andue

Utvisning SFC: Yanku Marrah

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img