IFK Uddevalla tog historisk bortaseger

IFK Uddevalla besegrade tabelltvåan IFK Göteborg på bortaplan för första gången någonsin när lagen drabbades samman på lördagen.

IFK Uddevalla var det bättre laget i den första halvleken och tog i den 14:e minuten ledningen genom Wahlid Jawlid på en straff, vilket också blev halvleks enda mål.

IFK Göteborg svarade direkt i den andra halvleken när man kvitterade till 1-1 efter elva sekunder genom Fehim Smajlovic.

Men 14 sekunder senare gjorde Uddevalla 1-2 när Wahlid Jawlid gjorde sitt andra mål för dagen och i den 22:a minuten utökade Uddevalla till 1-3.

Göteborg började spela jockspel men man fick dock inte utdelning. Istället tryckte Uddevallas Farhan Yousofi in både 1-4 och 1-5.

Hemmalaget reducerade till 2-5 men närmare än så kom de aldrig och Uddevalla kunde vinna till slut med 2-7.

Trots förlusten ligger IFK Göteborg kvar på en andraplats i tabellen med sina 38 poäng och har två poäng upp till serieledande Hammarby IF som förlorade hemma mot tabelljumbon Skoftebyns IF med 0-3 på söndagen. IFK Uddevalla ligger på en femteplats i tabellen med 32 poäng.

SFL, Omgång 19

IFK Göteborg- IFK Uddevalla 2-7 (0-1)

Målen: 0-1 (13:50) Wahid Jawid, 1-1 (20:11) Fehim Smajlovic, 1-2 (20:25) Wahid Jawid, 1-3 (21:33) Jahid Jawid , 1-4 (32:08) Farhan Yousofi, 1-5 (32:39) Farhan Yousofi, 2-5 (34:47) Haidar Bejan, 2-6 (37:42) Wahid Jawid, 2-7 (38:37) Nadim Raisi

Varningar IFK Göteborg: Petrit Zhubi, Fehim Smajlovic, Haidar Bejan

Varning IFK Uddevalla: Joakim Raisi