Ektorp knep sista sista slutspelsplatsen

0
Foto: Krister Melin

Föregående säsong debuterade Ektorp FK med sitt damlag i seriesammanhang och RFL, och vilken succé det blev. Man vann RFL Östra Götaland innan det blev uttåg i SM-slutspelet mot Djurgårdens IF.

Nu är man tillbaka i slutspelet efter att under söndagskvällen knipit den fjärde och sista platsen från RFL Götaland. Man mötte Svärtinge SK och förutsättningar var vinna för att säkra slutspelsplatsen. Vid förlust så skulle säsongen vara över och vid oavgjort så skulle all makt lämnas åt Svärtinge och Borås AIK som skulle mötas i den avslutande omgången.

Hemmalaget som mestadels spelade man-man samt byggde mycket av sitt spel med utkast och omställningar gjorde det svårt för Ektorp som ville etablera sitt spel längst marken. Lagen kunde gå till paus med ett likaläge.

I andra halvlek skulle detta resultat stå sig länge innan Svärtinges ork tröt, vilket Ektorp utnyttjade när man inom loppet av knappa minuten gick från 1-1 till 1-3, detta när det var knappt återstod sex minuter av matchen. Denna ledning tappar man inte utan utökar den ytterligen en gång.

I och med segern så tar Ektorp FK sista slutspelsplatsen och nästa helg får man svar på om det blir Djurgårdens IF eller Järla IF som man ställs mot i SM-kvartsfinalen. Dessa två lag gör upp om seriesegern i RFL Svealand.

Matchfakta

RFL Götaland

Svärtinge SK – Ektorp FK 1-4 (1-1)

Målen, Svärtinge: Hanna Johansson

Målen, Ektorp: Felicia Zetterberg 2, Johanna Sjöholm, Beatrice Norén