Kvartsfinalklart i RFL – här är förutsättningarna inför avslutningen

0
Foto: Krister Melin

Under helgen som gick spelades den näst sista omgången i RFL och nu står det klart vilka lag som kommer att göra upp om SM-guldet som innehavs av IFK Göteborg.

Från RFL Svealand blir det Djurgårdens IF, Järla IF, Rågsveds IF och Örebro FC där Rågsved debuterar i slutspelet. Från RFL Götaland blir det IFK Göteborg, GAIS Futsal, Hittarps IK och Ektorp FK där Hittarp är nya i detta sammanhang.

Men trots att lagen är spikade så är det ett par placeringar som inte är klara från respektive serie, placeringar som har betydelse för vilket lag man kan få ställa mot i slutspelet.

Ettan från respektive serie ställs mot fyran i SM-kvartsfinalen. Tvåan ställs mot trean.

RFL Svealand

I denna serie återstår det två matcher men det är endast en av dem som har betydelse rent sportsligt. Djurgårdens IF tar emot Järla IF hemma vilket är en renodlad seriefinal.

Djurgården har ett försprång på två poäng ner till Järla och så länge man inte förlorar matchen så kommer man att vinna serien. Vinnaren från denna serie kommer att ställas mot Ektorp FK. Tvåan kommer antagligen att ställas mot GAIS Futsal eller Hittarps IK beroende på vilket av lagen som slutar trea.

Sista omgången

Djurgårdens IF – Järla IF

Rågsveds IF – Örebro FC

Tabell

RFL Götaland

Även i denna serie återstår det två matcher men det är endast matchen mellan serietrean GAIS Futsal som tar emot tvåan Hittarps IK som betyder något.

Denna match har flera utgångar och den längsta långsparken är att Hittarp måste vinna med 21 bollar för att vinna serien. Gör man detta så går man om IFK Göteborg på målskillnad och i så fall väntar Örebro FC i kvartsfinalen. En svår uppgift för Hittarp som bara har gjort 34 mål denna säsong. Skulle detta inträffa så får Göteborg möta Rågsved i kvartsfinalen.

Skulle man vinna med mindre än 21 mål alternativt kryssa så kommer man att ställas mot Rågsveds IF i en kvartsfinal.

Om man bortser från denna svåra uppgift så kan man göra det enkelt, dvs vinnaren i matchen blir tvåa och får möta Rågsved i kvartsfinal samtidigt som förloraren får möta Djurgården/Järla beroende på vem av dem som slutar tvåa i Svealand. Får Hittarp räcker det också med att spela oavgjort för att säkra sin nuvarande placering.

Tabell

Sista omgången

GAIS Futsal – Hittarps IK

Svärtinge SK – Borås AIK