Slutspelslagen nästan helt spikade

0
Foto: Ted Malm

Med två omgångar kvar av grundserien i Svenska Futsalligan är det nu i princip helt klart vilka lag som går vidare till slutspel.

Regerande mästaren Hammarby IF FF har även den här säsongen gått starkt i ligaspelet. Efter 20 omgångar toppar man tabellen med 43 inspelade poäng, tätt följt av Örebro SK Futsal och AFC Eskilstuna på andra respektive tredje plats. På en fjärdeplats hittar vi en av guldfavoriterna, IFK Göteborg Futsal.

Det är totalt åtta lag som tar sig vidare till SFL:s slutspel. Utöver ovan nämnda lag är det IFK Uddevalla Futsal och Strängnäs FC som är helt spikade till kvartsfinalerna. De tre lagen som gör upp om de två sista platserna är Borås AIK, Örebro FC och Norrköping FK – men där de två förstnämnda har ett rejält försprång. Både Baik och ÖFC har nämligen 26 inspelade poäng medan Norrköping som just nu står utanför slutspelet har 20 poäng. Det betyder att Norrköping kommer behöva vinna sina två avslutande matcher samtidigt som minst ett ovan de två lagen ovanför ska förlora sina två.

Borås AIK har dock så pass bra målskillnad att de behöver dessutom förlora med stora siffror för att riskera att missa slutspelet.

Libertá FC, Torslanda IK och Skoftebyn är de tre lag som står helt utan chans till slutspel. Men de riskerar däremot inte att behöva lämna högstaligan den här säsongen. Det stod klart efter beslutet om att ställa in serierna under.

Den sista omgången i Svenska Futsalligan spelas 13 februari, och därefter drar kvartsfinalerna igång.

Vilket lag som slutligen kommer stå som segrare i år återstår att se. Hammarby vann i fjol – men mäktar de med att ta andra raka? Eller är det IFK Göteborg som får revansch? Eller är det kanske uppstickarna ÖSK Futsal och AFC Eskilstuna som kommer gå hela vägen? Det är spridda skurar, kanske mer än någonsin, när det handlar om vad supportrarna runtom i landet tror. På olika sidor finns olika odds på slutvinnaren. På de flesta av de här bettingsidorna finns dessutom ett antal andra olika spel. På den här norska casinoportalen kan du jämföra vårt grannlands utbud för att hitta de bästa erbjudanden.

Hur kvartsfinalerna kommer att spelas beror i första hand på slutplaceringarna för lagen. Lag ett, två, tre och fyra kommer att få hemmaplansfördel till returmötet. Lag ett kommer att få börja välja motståndare av lagen på plats fem, sex, sju och åtta. Därefter får det lag som slutade tvåa välja, innan trean får göra det sista valet. Laget på fjärdeplats möter därmed det lag som finns kvar.

Inte helt oväntat är det Örebro SK Futsals Adnan Cirak som går mot skytteligaseger även i år. Han har så här långt gjort otroliga 49 mål på 18 matcher. Bakom honom återfinns nykomlingslaget Norrköping FK:s stjärna Johan Roxström med 29 gjorda mål.

Fakta: Så spelas de två sista omgångarna

Omgång 21

Örebro Futsal Club – Strängnäs Futsal Club
Torslanda IK – Hammarby IF FF Futsal
Athletic FC Eskilstuna – Örebro SK Futsalklubb
Skoftebyns IF – IFK Uddevalla Futsal
Norrköping Futsal Klubb – IFK Göteborg Futsal
Borås AIK – Libertà Futsal Club

Omgång 22

Hammarby IF FF Futsal – Borås AIK
Strängnäs Futsal Club – Norrköping Futsal Klubb
Örebro SK Futsalklubb – Skoftebyns IF
Libertà Futsal Club – Örebro Futsal Club
IFK Uddevalla Futsal – Torslanda IK
IFK Göteborg Futsal – Athletic FC Eskilstuna