Örebro FC klart för slutspel

0
Örebro FC
Foto: Örebro FC

Örebro FC säkrade en slutspelplats när man hemmabesegrade Strängnäs FC med 2-1 på torsdagskvällen. 

Det var mycket som stod på spel för Örebro FC:s del när Strängnäs FC kom på besök. Örebro hade revansch att utkräva då man förlorade mot Strängnäs med 7-2 när lagen möttes i oktober. Samtidigt hade ÖFC möjligheten att säkra en slutspelplats vid ett oavgjort eller en seger. 

Örebro FC började bäst och skapade många målchanser i de första tio minuterna. Men det var Strängnäs FC som tog ledningen genom Rinor Nushi på en frispark i den tolfte spelminuten, vilket också var halvleks enda mål.

Det blev en jämn andra halvlek där båda lagen skapade bra målchanser. ÖFC kvitterade i den 29:e minuten efter en bra passning från kapten Christoffer Skoog till Fredrik Johnsson som vände om fint och sköt med sin vänsterfot utanför straffområdet och tryckte in 1-1. Minuten senare kunde ÖSK även vända till 2-1 efter att SFC:s Husein Aly tryckte in bollen i eget mål.

Båda lagen fortsatte att spela jämnt och det skapades chanser åt båda hållen. Strängnäs spelade jokerspel och forcerade in en kvittering men utan att få utdelning och Örebro kunde till slut ta hem tre pinnar. 

I och med segern är Örebro FC helt klara för slutspel med en omgång kvar av grundserien. Örebro FC spelar den sista omgången den 13 februari borta mot Libertà FC medan Strängnäs FC tar emot Norrköping FK. 

SFL, Omgång 21

Örebro FC – Strängnäs FC

Målen: 0-1 (12) Rinor Nushi, 1-1 (29) Fredrik Johnsson, 2-1 (30) självmål 

Varningar ÖFC: Dildar Caliskan, Ramil Ghreibo

Varningar SFC: Alagi Sosseh, Husein Aly, Rinor Nushi

Kommande matcher

Omgång 21

6 februari

14:00 Torslanda IK – Hammarby IF

14:05 AFC Eskilstuna – Örebro SK

15:00 Skoftebyns IF – IFK Uddevalla 

19:00 Norrköping FK – IFK Göteborg

9 februari

19:00 Borås AIK – Libertà FC