Borås till slutspel – efter hjälp av Göteborg

Under lördagskvällen blev det klart att Borås AIK når SM-slutspelet som sista lag, efter att ha fått hjälp av IFK Göteborg som besegrade Norrköping FK i Åby Arena.

Förra säsongens SM-tvåa gick snabbt upp i ledning på 4-0 innan Norrköping reducerade två gånger om varav ett kom på en långstraff signerat Johan Roxström.

Det mest uppseendeväckande under första halvlek var en situation där Molgan Vester i hemmamålet ska göra ett snabbt utkast men störs att Flamur Tahiri, varpå Vester drar bollen i Tahiris huvud som i sin tur lägger sig på golvet. Denna märkliga händelse resulterade i att bägge spelarna blir utvisade, där Vester fick rött kort och Tahiri fick sin andra varning. Vester för sitt tilltag och Tahiri för sitt agerande.

I och med detta så fick Göteborg en straff som Bejan förvaltade på bästa vis vilket man gick till paus med.

Detta underläge hämtar sig Norrköping inte från utan Göteborg vinner matchen med 6-3, en seger som gör att man kommer att bli sämst trea men man har fortfarande chans på andraplatsen som innehavs av Örebro SK med en poängs marginal. Segern innebär också att Borås tar sista slutspelsplatsen.

Svenska Futsalligan

Norrköping FK – IFK Göteborg 3-6(2-5)

Målen: 0-1 Albert Hiseni, 0-2 Niklas Engberg, 0-3 Fehim Smajlovic, 0-4 Flamur Tahiri, 1-4 Sanel Hamzic, 2-4 Johan Roxström, 2-5 Haidar Bejan, 2-6 Haidar Bejan, 3-6 Sanel Hamzic

Varning, Norrköping: Elmir Bajraktarevic

Utvisning, Norrköping: Molgan Vester

Varning, Göteborg: Flamur Tahiri, Emilio Rossi

Utvisning, Göteborg: Flamur Tahiri