SFL ska avgöras – här är förutsättningarna inför avslutningen

0
Foto: David Gerd och ÖSK Futsal

Klockan 14.00 på lördag spelas den sista omgången i Svenska Futsalligans grundserie. Formen och självförtroendet ska vässas inför slutspelet. Sju olika placeringar bland de slutspelsklara lagen skall fastställas, där det bland annat ska avgöras om Hammarby IF eller Örebro SK tar hem seriesegern. Här är förutsättningarna inför avslutningen.

Plats 1-3

Hammarby IF som just nu leder serien har tre poäng ner till Örebro SK och man tar emot Borås AIK i sin avslutande match. Man behöver minst en poäng för att säkra seriesegern. Vid förlust samtidigt som Örebro vinner sin match mot Skoftebyns IF, då vinner ÖSK serien.

Skulle ÖSK dock tappa poäng mot jumbon Skoftebyns IF samtidigt som serietrean IFK Göteborg besegrar AFC Eskilstuna. Då byter ÖSK och Göteborg plats med varandra.

Plats 4-5

AFC möter som sagt Göteborg och man kan inte bli sämre än femma som man just nu ligger på, men vid segern kan man ta fjärdeplatsen förutsatt att IFK Uddevalla tappar poäng mot nästjumbon Torslanda IK. För Uddevallas del kan man inte bli bättre än fyra men inte sämre än femma.

Plats 6-8

Strängnäs FC avslutar hemma mot Norrköping FK. Tabellmässigt så kan man tappa sjätteplatsen om man förlorar samtidigt som Örebro FC vinner, då blir det målskillnad där ÖFC har en fördel.

Om ÖFC har tre poäng upp till Strängnäs så har man två poäng ner till Borås AIK. Borås möter Hammarby i sin avslutande match medan ÖFC möter Libertá.

Plats 9-12

Här handlar det mest om vilket lag som kommer att knipa niondeplatsen som innehavs av Norrköping FK. Dem har just nu 20 poäng vilket även Libertá FC har men östgötarna har bättre målskillnad.

Torslanda IK som ligger näst sist på 17 poäng, kan i teorin klättra i tabellen vid seger förutsatt att Libertá/Norrköping förlorar sina matcher. Då blir det målskillnadsaffär där åtta mål skiljer Torslanda och Libertá från varandra med fördel för förstnämnda laget. Målskillnaden upp till Norrköping är dock större.

Sista omgången

IFK Uddevalla – Torslanda IK

Hammarby IF – Borås AIK

IFK Göteborg – AFC Eskilstuna

Strängnäs FC – Norrköping FK

Libertá FC – Örebro FC

Örebro SK Futsal – Skoftebyns IF

Tabell