ÖSK Futsal blev seriesegrare

0
Foto: ÖSK Futsal

Slutomgången i Svenska Futsalligan bjöd på en spännande upplösning när seriesegraren skulle koras. Förutsättningen var att seriesegraren Hammarby IF behövde minst en poäng för att säkra den alternativt poängtapp från serietvåan Örebro SK som var främsta konkurrenten.

Det sistnämde laget behövde i sin tur seger samtidigt som man behövde hjälp från Borås AIK som mötte just Hammarby, för att ta hem seriesegern. I värsta fall kunde man sluta trea som innehavs av IFK Göteborg.

Denna hjälp fick man av Borås som besegrade Hammarby med 7-2, men i Gamla Idrottshuset där ÖSK Futsal tog emot jumbon Skoftebyns IF så bjöds det på en nervkittlande match.

Man hade 2-2 en bit in i andra halvlek och hade samtidigt svårt att låsa upp Skoftebyn, men fem minuter in så skulle Pepeljak ge sitt lag 3-2. Han gjorde även 4-2 senare och i slutet så försökte Skoftebyn att komma ikapp med jokerspel vilket resulterade i en reducering vilket också blev slutresultatet.

I och med seriesegern så kommer ÖSK Futsal att få vara första lag att välja motståndare till den kommande SM-kvartsfinalen.

Matchfakta

Svenska Futsalligan

Örebro SK Futsal – Skoftebyns IF 4-3(2-2)

Målen: 1-0 Drazen Novoselac, 1-1 Shobair Mahmoodi, 2-1 Marcin Tuan Dias Alves, 2-2 Douglas Eduardo Souza Da Silvia, 3-2 Ilhan Pepeljak, 4-2 Ilhan Pepeljak