IFK Göteborg avslutade grundserien med stil

Då var det dags för den sista omgången av SFL:s grundserie när IFK Göteborg spelade ut AFC Eskilstuna hemma och vann med hela 9-3.

Tabelltrean IFK Göteborg kom till lördagens match med två raka matcher utan förlust medan AFC Eskilstuna förlorade senast mot seriesegraren Örebro SK med 13-3.

Det blev ingen rolig match för AFC:s del denna gång heller. IFK började bäst och satte hög press på bortalaget. Men det var dock AFC som tog ledningen genom Lukman Murad på en retur i den femte spelminuten.

IFK fortsatte att pressa på och svarade med två snabba mål och kunde gå till pausvila med en 5-1-ledning efter många vackra anfall och en kanonprestation av Emilio Rossi som stod för tre mål i den första halvleken.

IFK Göteborg fortsatte att vara jobbiga i den andra halvleken och efter 31 spelade minuter ledde man matchen med 8-1. AFC reducerade till 8-2 genom Lukman Murad, men i den 35:e minuten utökade IFK sin ledning till 9-2.

AFC Eskilstuna reducerade till 9-3 genom Isam Abassi med 30 sekunder kvar av matchen, vilket också blev slutresultatet.

I och med segern avslutade IFK Göteborg grundserien på en tredjeplats medan AFC Eskilstuna blev femma.

Svenska Futsalligan: Omgång 22

IFK Göteborg – AFC Eskilstuna 9-3 (5-1)

IFK Göteborgs mål: Emilio Rossi 3, Fehim Smajlovic 2, Bryan Johansson, självmål, Haidar Bejan, Hampus Furublad

AFC Eskilstunas mål: Lukman Murad 2, Isam Abassi

Varningar IFK Göteborg: Haidar Bejan, Roberto Dos Santos Goncalves, Hampus Furublad

Varningar AFC Eskilstuna: Isam Abassi, Donat Gashi