Cirak inför mötet med AFC Eskilstuna: ”Det blir mycket kamp och krig”

0
Örebro SK Adnan Cirak Novoselac
Foto: Fotograf Tommy LS Andersson

Inför SFL-säsongen 2020/2021 gjorde Örebro SK en storsatsning och värvade bland andra rutinerade spelare som Adnan Cirak från Strängnäs FC och en ny huvudtränare. Nu har ÖSK:s satsning gett frukt då de vann grundserien för första gången i klubbens historia.

Förra säsongen slutade ÖSK på en niondeplats i SFL med sina 23 poäng och missade därmed SM-slutspelet. Ett år senare står man som seriesegrare efter att laget gick om Hammarby IF i den sista omgången. ÖSK gjorde flest mål av samtliga tolv lag och de släppte in även minst mål av alla.

En av nycklarna till denna succé är Adnan Cirak som kom till ÖSK från Strängnäs FC. Han levererade direkt och när grundserien spelades klart vann han skytteligan i överlägsen stil med sina 53 mål för tredje gången i rad. 

– Som helhet gör vi det bra och står som vinnare tillslut. Man kan alltid förbättra och bli bättre på allt och vi tar med oss vår offensiv och defensiv, säger Adnan och fortsätter:

– Min prestation har varit bra, men den är till ingen nytta om vi inte går hela vägen.

Nu väntar AFC Eskilstuna i kvartsfinalen som drar igång till helgen. 

– Ett bra lag med spetsspelare som kan avgöra matcher. Jag tror det blir två jämna matcher med mycket kamp och krig. Men vi ska fortsätta göra det vi gjort sedan augusti tills nu, avslutar Adnan Cirak.