Elmström inför sitt första slutspel: “Jag vågade inte tro att futsal skulle vara så roligt”

0

Till helgen drar SM-slutspelet igång när Borås AIK återigen möter IFK Göteborg i kvartsfinalen. Borås AIK:s nye stjärna Alexander Elmström ska få spela ett SM-slutspel för första gången någonsin. 

– Jag vet att jag har ännu mer att ge och viljan att fortsätta utvecklas finns, det är det viktigaste, säger Elmström till Futsalmagasinet. 

Lagen drabbades samman också i kvartsfinalen förra säsongen där IFK Göteborg slog ut Borås AIK. Efter oavgjort i första matchen kunde Blåvitt i returmötet segra och slutsiffrorna skrevs till 6-4 (totalt 9–7).

Men inför årets slutspel har Borås AIK ett otroligt spännande vapen i Alexander Elmström som gör sin första säsong i SFL. Han gör en kanonsäsong så här långt och leder lagets interna skytteliga med sina 20 mål. 

– I början var det krampaktigt och jag fick inte ut det jag ville. Även om jag i mitt huvud trodde på något så ville inte fötterna göra som jag sa till dem att göra. Men jag har haft ledare runt mig som pushat och sporrat mig till det bättre. Jag har fortfarande enormt mycket att lära såklart men för varje träning/match som går så växer målet och självförtroendet. Jag vet att jag har ännu mer att ge och viljan att fortsätta utvecklas finns, det är det viktigaste.

Trots fina prestationer i SFL:s grundserie tycker Alexander att det fanns saker man hade kunnat göra bättre.

– Tävlingsinriktad som man är så vill man prestera allt man kan varje match. Jag borde lyssnat lite mer på de erfarna i laget från början. De sa till mig att inte ha för bråttom medans jag gasade ännu mer. Men de hade rätt, jag tog ett steg tillbaka, lyssnade, lärde och det gav resultat.

Alexander tycker att det har varit lite upp och ner för laget då de haft oerhört höga toppar men också de djupaste av dalar. Något som han inte tror de varit ensamma om i serien.

– Åtminstone inte om man tittar på resultaten vecka efter vecka. Men detta har också gjort det roligt för alla lag då det väldigt länge funnits en chans för alla, säger Elmström och fortsätter:

– Vi har arbetat mycket med att höja vår lägstanivå. Vi vet att vår högstanivå är ”limitless” och det visade vi klart i sista seriematchen. Detta tar vi med oss in i slutspelet såklart! Skönt är också att våra toppar sällan följs upp med en dal direkt.

Elmström säger att det finns en hel del som laget fortfarande måste bli bättre på då många spelare är nya och har inte erfarenheten som de andra har. 

– Vi tränar jämt för att bli ett bättre kollektiv och det fortsätter vi att utveckla. Vi vet också att det som avgör många matcher är kreativa lösningar på offensiva men också defensiva fasta situationer.

Lagets målsättning hela säsongen har varit att ta sig till slutspel och det har de nu gjort. Men de är inte nöjda där.

– Aldrig! Första målet är nått, nästa är semifinal. 

Det blir som sagt en slutspelsrepris mot IFK Göteborg som slutade trea i seriesystemet men som nosade på förstaplatsen. 

– Blåvitt är ett organiserat lag med många kvaliteter. Självklart är de favoriter men vi ska ge dem två tuffa matcher. I futsal är det aldrig slut förrän tiden är ute.  

Alexander förväntar sig två tuffa matcher mellan två lag som kommer straffa sin motståndare på deras misstag. 

– I fjol var det oerhört jämnt och det tror jag det kommer vara i år också. Vi är i alla fall så redo man kan bli för att ta fajten.

Elmström säger att det kommer krävas att laget är påkopplade från sekund ett för att gå segrande från kvartsfinalsmatcherna mot IFK Göteborg.

– Vi måste minimera de simpla misstagen. Försvarsspel kommer vara en av många nycklar som måste sitta, säger Alexander Elmström och avslutar: 

– Jag vågade i min vildaste fantasi inte tro att futsal skulle vara så roligt som det är. Hemma säger de att fotboll inte ens är hälften så roligt att titta på som futsal. Jag själv är nog beredd att hålla med.