Slutspelsrepris väntar Ektorp: ”Kommer att bli tufft även denna gång”

0

Förra säsongen startade Ektorp FK upp ett damlag som samma säsong debuterade i seriesammanhang när man deltog i RFL. En säsong som blev en enda stor succé innan man fick utträde ur slutspelet efter att Djurgårdens IF varit ett par nummer för stor.

Nu är man tillbaka i strålkastarljuset, och med nya erfarenheter rikare så väntar återigen Djurårdens IF i kvartsfinalen. Detta avancemang säkrade man efter att ha besegrat Svärtinge SK i sista omgången, en svårspelad match som stod sig länge innan man tillslut gick vinnande ur den. En spelare som har varit med hela under hela Ektorps resa är lagkapten Johanna Sjöholm.

Två säsonger och lika många slutspel. Hur känns det? Och hur var känslan när ni säkrade slutspelsplatsen mot Svärtinge?

– Det är hur kul som helst att vi har gått till slutspel två säsonger i rad. Vi är ett lag att räkna med, konstaterar hon och fortsätter:

– Det var riktigt skönt och en lättnad. Det är alltid svårt att möta Svärtinge och vi var alla lite nervösa i början. Det var väl ingen direkt toppenmatch men vi gjorde det vi behövde göra för att vinna. 

Om föregående säsong var en spikrak resa så skulle nuvarande säsong vara en krokigare sådan. Inför säsongen bantades RFL ner till tre serier och Ektorp hamnade i RFL Götaland där man ställdes mot fjolårets finallag IFK Göteborg och GAIS Futsal.

Detta var de lagen man inledde mot med två 9-1-förluster som resultat. Därefter kom ett ofrivilligt uppehåll på grund av pandemin, och när serien återupptogs så mötte man återigen IFK Göteborg i en match där man bara förlorade med 4-0. Man började sedan att växa in i den nya RFL-kostymen. Sjöholm blickar tillbaka på säsongen:

– Det var lite som en berg och dalbana, haha. Det har varit tufft. Vi visste från början att vi skulle ha extra tuffa matcher i starten och sen blev det ju ett corona-uppehåll som gjorde att när serien väl startade igång på nytt, så fick vi möta Göteborg och GAIS igen som de första matcherna. Det var mer tungt mentalt än vad jag trodde, men vi fortsatte att jobba vidare och trodde på det vi gjorde. Tillslut kom vinsterna. 

– Jag tycker själv att vi i vissa matcher inte har kommit upp i den nivån vi kan och därför tappat poäng. 

Nu väntar det stora eldprovet när man i slutspelet möter Djurgårdens IF som är ett reprismöte från förra säsongen. Då vann Djurgården med 11-0 och 13-4.

– Det kommer bli tufft även denna gång. Djurgården är ett mycket bra lag. Tyvärr har vi en del skador i laget, men vi vet vad vi kan och kommer göra allt för att vinna.

Någon spelare som du vill lyfta fram från laget?

– Beatrice Norén. Hon är en komplett futsalspelare. Vass framåt och stabil bakåt, och hon kan avgöra en hel match själv om hon så vill. Hon kan bli hur bra som helst, säger Sjöholm som även vill lyfta fram sin egen utvecklingskurva som har stigit sedan hon kom till Ektorp FK.

– Jag tycker att jag har utvecklas ganska mycket sedan förra säsongen och även under denna säsong. Jag är mer lugn med bollen och även mer delaktigt i det offensiva spelet. Jag vet att våra målvakter känner sig trygga med mig som sista spelare, men jag har fortfarande mycket att lära mig. 

Något avslutande?

 – Jag hoppas vi får spela med publik snart igen!