AFC Eskilstuna går in i slutspelet som underdogs: ”Det är ett läge vi trivs att vara i”

0
AFC Eskilstuna
Foto: Fotograf Erik Kruse

Det har gått upp och ner för AFC Eskilstuna i SFL denna säsong. Då många nyckelspelare har varit skadade. Nu blickar laget framåt när seriesegraren Örebro SK står för motståndet i kvartsfinalen.

Det har verkligen inte gått som AFC Eskilstuna hade tänkt sig denna säsong. Laget fick en bra start på säsongen där man spelade en fin futsal och vann matcher. Men sedan tappade laget lite innan nyår och avslutade grundserien med stora förluster i de sista två matcherna mot Örebro SK (13-3) och mot IFK Göteborg (9-3) och slutade på en femteplats i tabellen. 

– Vi siktade självklart på en högre placering men det är ingen katastrof med en femteplats med tanke på hur säsongen varit, säger AFC Eskilstuna-tränaren Osama Abassi till Futsalmagasinet och fortsätter:

– Vi är ett bra lag som kommer göra allt vi kan för att slå alla lag. Vi kommer absolut inte ge oss trots den svajiga formen. Vi behöver ha en bättre disciplin under hela matcher och även jobba på det mentala. Dock vet jag att vi inte viker oss när det gäller och när vi får vara skadefria.

De senaste sju matcherna har AFC Eskilstuna släppt in 50 mål och gjort “bara” 21 mål framåt på lika många matcher. 

– Klart det är katastrof och det visar ju bara på att vi behöver jobba på defensiven. Dock vet jag att det till 70% handlar om det mentala, att vi inte är med i matchen mentalt och släpper in väldigt enkla mål. Sen får man inte blunda för att vi har våra två målvakter skadade, som enligt mig är topp fyra bästa målvakter i ligan. 

Osama är nöjd med sina prestationer som huvudtränare trots att säsongen har som sagt varit upp och ner för laget. 

– Jag tycker det har känts helt okej. Självklart är man alltid självkritisk som ledare när det går dåligt och det är klart man alltid kan göra saker bättre hela tiden. Jag och klubben jobbar alltid framåt och försöker utvecklas för varje säsong, men med tanke på den stora spelaromsättningen och skadorna vi haft jämfört med förra säsongen så tycker jag att vi gjort en okej säsong och många nya spelare har fått presentera sig i AFC vilket är bra. Sen kan man i efterhand alltid göra bättre saker, det är en del av utvecklingen.

Någon/några spelare som du vill lyfta från laget? 

– Tycker att många av våra debutanter i SFL och våra nya spelare har gjort det bra och det ser positivt ut inför framtiden. Tre nya killar vi fått in i San Sartip Salman, Asseel AL-Jameel och Christian Danha är värda att berömma. Tre Eskilstuna-killar, som lärt sig mycket under säsongen och som tagit steg framåt i sin utveckling och inte missat många träningar denna säsong, är värda att berömma. 

Nu väntar alltså Örebro SK i den första av två kvartsfinaler på lördagen. 

– Ett bra lag med väldigt bra och skickliga spelare. Jag tror att det kommer att vara en jämn och underhållande match, säger Osama Abassi och avslutar:

– Målsättningen inför säsongen var SM-guld. Sen har vi som sagt tyvärr haft för mycket bortfall och skador på tunga namn i truppen som visat sina spår resultatmässigt och visst ska man vara realistisk utefter våra förutsättningar men jag kommer absolut inte säga att vi inte har en chans. Vi går för SM-guldet och tror på att vi kan göra det. Alla har ju i princip räknat ut oss så nu får vi fightas som underdogs igen och det är ett läge vi trivs att vara i.