Broberg är redo för slutspelsdebuten: ”Serien var bara uppvärmning”

0
Foto: Krister Melin

Under lördagen gör Djurgårdens IF återigen entré i SM-slutspelet för damer. Efter det svidande uttåget från förra säsongens semifinal mot GAIS Futsal, där Mikaela Uthas avgjorde med 18 sekunder kvar, så är Djurgården mer taggade än någonsin.

Denna säsong har man gått som tåget genom RFL Svealand med endast en förlust i bagaget, och laget har förstärkts med flera duktiga spelare. En av spelarna som är ny för denna säsong är landslagsaktuella Malin Broberg som tidigare spelade i Rågsveds IF.

– Jag spelade min första futsalsäsong 2019 med Rågsved, fick förfrågan om att vara med på deras satsning och kände direkt att det var något jag inte kunde tacka nej till och att det skulle passa mig och min spelstil väldigt bra. Vi startade ett helt nytt lag med spelare från flera klubbar och vi hade en väldigt rolig och utvecklande säsong. Vi spelade inte i samma serie som Djurgården det året men vi möttes några gånger när vi deltog i cuper under serieuppehållet. Det var alltid kul att möta Djurgården för de spelar en riktigt fin futsal och man såg tydligt att deras spelare var samspelta och hade en tydlig spelidé, säger hon till Futsalmagasinet och fortsätter med att berätta om sin väg till Djurgården som kom efter att landslagsledningen upptäckt hennes kvalitéer:

– I slutet av säsongen så blev jag kallad till januariturnén som Muffe Bajraktarevic, Anes Cesko och Mathias Eteus höll för att se spelare från RFL inför det planerade EM-kvalet, som senare tyvärr blev förskjutet pga Corona. Jag blev därefter uttagen till landslagets bruttotrupp 2020 och då kände jag att jag behöver ge mig själv de bästa förutsättningarna för att kunna utvecklas ännu mer som spelare och det var då funderingarna kom på ett klubbyte. Jag har spelat med några av spelarna i Djurgården tidigare och fick ett fint välkomnande, kände att det var en miljö jag skulle trivas väldigt bra i och som skulle utmana mig som spelare att ta nästa kliv i min utveckling.  

Den offensivt lagda spelaren som stod för två mål på fem matcher under nuvarande säsong, känner sig tillfredsställd över sin klubb och lagets prestation men känner samtidigt att det finns betydligt mer att hämta till slutspelet.

– Det har varit en bra säsong och vi har visat upp en väldigt fin futsal. Mycket handlar om rätt inställning, vara påkopplade och det tycker jag att samtliga spelare hos oss är och har varit. Serien var bara en uppvärmning, som jag nämnde tidigare det är nu det roliga börjar och vi är väldigt laddade och redo för utmaningen. 

Vad är dina tankar inför kvartsfinalen mot Ektorp som också är din debutmatch i slutspel?

– Yes, det är mitt första slutspel och jag har verkligen sett fram emot detta. Vi satte ett mål innan säsongen började och det är det vi jobbar mot. Varje träning så putsar vi på smådetaljerna för att vässa vårt spel ytterligare och för att göra det tufft för motståndarna att möta oss. Återigen, en match i taget. Vi vet vad vi går för. Personligen för min del så gäller det att äta rätt, sova rätt och återhämta sig mellan passen för att vara väl förberedd inför varje match.